Centrul Local Alb Cercetașii României, implicaţi în refacerea unuia dintre cele mai vizitate trasee din România

BUCURESTI - 8 noiembrie 2018

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, ONG

Cercetașii Centrului Local Alb București în colaborare cu specialiști din cadrul Salvamont Argeș vor desfășura în perioada 16-18 noiembrie 2018 activități de remarcare/vopsire a marcajelor degradate pe traseul „Valea lui Stan” în cadrul proiectului „eXploratoriX”.

Exploratori X

Exploratori X

„Valea lui Stan” este unul dintre cele mai frumoase trasee de chei din țară, fiind situat în munții Făgăraș și a fost introdusă în exploatare turistică pentru publicul larg de aproximativ 8 ani prin grija serviciului Salvamont Argeş, care a făcut posibil ca valea plină de stânci să poată fi parcursă de către turişti obişnuiţi. Canionul se întinde de-a lungul pârâului și este amenajat cu scări metalice, pasarele metalice și cabluri de sprijin pe pereții stâncoși, care oferă și o doză de adrenalină. Acest traseu poate fi folosit şi ca un exerciţiu de iniţiere, pentru învăţarea tehnicii în „via ferrata” având cabluri montate pe stânci.

În urma activităților de explorare a traseelor montane din timpul Campului de Vară 2018, tinerii eXploratori ai Centrului Local ALB București au constatat împreună cu reprezentantul Salvamont Argeş și liderii participanți la activitate, existența pe parcursul traseului a unor porțiuni de cablu deteriorat precum și stergerea marcajelor aferente traseului turistic pe anumite porțiuni.

Prin intermediul acestui proiect ne propunem remarcarea/refacerea traseului turistic „Valea lui Stan” precum și repararea/înlocuirea bucăților de cablu de siguranța și prinderea acestora cu bride de cablu de oțel.

Proiectul va duce la creșterea perioadei de exploatare în cele mai bune condiții de siguranța a traseului „Valea lui Stan” atât de către turiștii obișnuiți (copii și adulți) cât și de către turiștii experimentați.

De asemenea, prin efectuarea periodică a reviziilor acestor elemente de siguranță, se poate diminua impactul negativ asupra turismului montan datorat întreținerii defectuase a marcajelor cât și a elementelor de cățărare care ar putea pune în situații periculoase turiștii ce vizitează frecvent această zonă.

Proiectul „eXploratoriX” face parte din Programul „Implicat în Comunitate”, desfășurat de Organizația Națională Cercetașii României și finanțat prin programul de granturi „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun.”

Despre Organizația Națională Cercetașii României

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” (www.scout.ro) este cea mai veche mișcare educațională de tineret din România, cu aproximativ 5000 de membri activi în peste 80 de comunități locale. Cercetășia este un model educațional, de formare continuă, având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte.

Despre Lidl

„Lidl este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a își îndeplini promisiunea cu privire la calitate și, în același timp, de a asigura viitorul pentru Lidl și pentru societate. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, în cadrul a 5 piloni principali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.”

Persoană de contact:

Nume: Raluca URDES

Telefon:0723036645

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/centrul-local-alb-cercetasii-romaniei-implicati-in-refacerea-unuia-dintre-cele-mai-vizitate-trasee-din-romania