Cum poți profita pe deplin de spațiul de depozitare din mansardă?

BUCURESTI - 26 septembrie 2018

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Majoritatea caselor sunt prevăzute cu mansarde generoase, unde se pot depozita cel puțin câteva cutii, geamantane și alte lucruri prea substanțiale pentru a fi ținute în casă. Totuși, înainte de a profita de acest spațiu de depozitare din mansardă, ar trebui să verificați unele aspecte foarte importante, astfel încât să fiți sigur că depozitarea obiectelor va fi sigură, la fel ca și mansarda și întreaga locuință.

.

.

Verificați eventualele scurgeri

Scurgerile prezente în mansardă reprezintă o problemă gravă indiferent de planurile de depozitare pe care le aveți. Atunci când acoperișul este deteriorat și permite chiar și cea mai mică scurgere, puteți să vă confruntați cu alte probleme mai severe, inclusiv degradarea mansardei și degradarea întregii case. Verificați petele și toate urmele de apă din tavanul mansardei care indică o eventuală gaură în acoperiș. Ventilatoarele din baie sau din casă nu trebuie niciodată să se termine în mansardă, așa că scoateți toate conductele fie prin acoperiș, fie prin perete. Aceste ventilatoare produc aer cald, umed și mirosuri neplăcute. Verificați, de asemenea, semnele de scurgeri în jurul coșurilor de fum și a conductelor de aerisire. Pe de altă parte, dacă în mansardă sunt semne de condens, acest lucru poate indica nevoia de ventilație suplimentară în pod.

Cât de solidă este structura podelei?

Structura podelei unei mansarde este, de asemenea, și structură pentru tavanul de sub ea. De obicei, structura mansardei este alcătuită din grinzi de 2x6 sau mai mari. Atât timp cât acestea nu sunt deteriorate, grinzile ar trebui să fie suficient de puternice pentru a vă permite să vă deplasați în mansardă și pentru a depozita unele articole. Dar este posibil ca acestea să nu fie adecvate pentru a susține greutatea mai multor persoane, a mobilierului și a obiectelor grele.

Cea mai sigură modalitate de a vă deplasa într-o mansardă neterminată este să creați un pod prin atașarea unor plăci de 1x6 sau 1x8 sau a unor plăci de placaj. Ca un ghid foarte general, dacă grinzile sunt de doar 2x4, nu planificați să depozitați obiecte grele în pod. Dacă acestea sunt de 2x6, puteți depozita câteva cutii pline cu lucruri relativ ușoare. Plăcile care sunt de 2x8 sau mai mari pot susține mai multă greutate.

Dacă observați că structura podelei de la mansardă nu poate să susțină ceea ce doriți să depozitați, puteți să adăugați unele grinzi mai mari, iar apoi puteți acoperi grinzile cu un placaj OSB pentru a crea o suprafață uniformă.

Acces la depozitul din mansardă

Dacă doriți să utilizați în mod regulat mansarda sau să depozitați obiecte mari, este posibil să fie nevoie să măriți deschiderea de acces și să instalați o scară. Dacă mansarda are potențialul de a deveni un spațiu obișnuit de locuit, puteți monta o scară fixă.

În cele din urmă, gândiți-vă și la temperatura din mansardă. Este indicat să nu depozitați în mansardă obiecte sensibile la frig sau la căldură. Chiar dacă mansarda este bine izolată, unele lucruri pot suferi din cauza temperaturilor extreme. De asemenea, prea multă izolație poate crea probleme cu ventilația mansardei. Ventilația este esențială pentru sănătatea casei, așa că asigurați-vă că planurile de depozitare nu vor afecta sistemul de ventilație existent. Nu blocați niciodată orificiile de ventilație pentru a proteja lucrurile depozitate de aerul rece. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/cum-poti-profita-pe-deplin-de-spatiul-de-depozitare-din-mansarda