SkirtBike, un manifest pentru normalitate. Evenimentul care aduna mii de femei

BUCURESTI - 30 mai 2016

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Social, Sport

SkirtBike, frumoasa parada a biciclistelor, a devenit deja o traditie. Anul acesta, pe 15 mai, in Bucuresti si in 15 orase din tara se organizeaza deja cea de-a 7-a editie. Mii de femei sunt asteptate sa participe la promenada si sa testeze bicicletele Pegas.

SkirtBike, un manifest pentru normalitate. Evenimentul care aduna mii de femei

SkirtBike, adica "in fusta, pe bicicleta", se doreste a fi un manifest pentru normalitate. Romania trebuie sa intre in randul tarilor occidentale care au inteles beneficiile mersului pe bicicleta, iar schimbarea trebuie sa porneasca de la oameni. "Trebuie sa schimbam sistemul" este de parere Simona Botner, organizator SkirtBike, care a raspuns intrebarilor Acasa.ro.

Putem spune ca "s-a intors roata". Acum, se poarta fusta pe bicicleta. E un trend, o parada sau doar un manifest?

SkirtBike e un manifest pentru normalitate. Ne dorim ca femeia sa se simta frumoasa pe bicicleta si o invitam ca o data pe an sa se sarbatoareasca alaturi de mii de femei printr-o frumoasa parada.

De ce era nevoie de un festival dedicat special biciclistelor?

Acum 7 ani eram 100 de femei care au primit autorizatie de plimbare in grup pe pista de la Kisseleff. Anul trecut am fost peste 1.500 si am blocat destul de neplacut o strada din Bucuresti pentru ca nu reuseam sa intram la festivalul Femei pe Matasari. Acela a fost semnul clar ca ne trebuie un festival al biciclistelor.

* Pentru ca Bucurestiul avea nevoie de "o gura de aer proaspat" si bicicletele lipseau din viata urbana.

* Pentru ca femeile sunt mai vulnerabile cand trebuie sa infrunte traficul din Bucuresti; de aceea, ne-am propus, prin exemplul propriu, sa le incurajam si sa crestem comunitatea.

* Pentru ca printre femeile care pedaleaza sunt si mame care ii inspira pe copiii lor sa iubeasca natura, sa iubeasca oamenii, sa faca lucruri sanatoase, sa aiba un stil de viata echilibrat si frumos, in care bicicleta sa se regaseasca.

* Pentru ca femeia e mai frumoasa pe bicicleta si pentru ca vrem sa socializam, sa ne cunoastem si sa petrecem timp frumos impreuna, in cadrul unui festival dedicat noua.

Ce altceva isi mai propune evenimentul SkirtBike? Inteleg ca are si o latura umanitara

Ne dorim mai multa socializare, constientizare si implicare. Avem la dispozitie mai mult timp pentru a petrece impreuna, pe o pajiste frumoasa, intr-o zona verde a capitalei (Tineretului - Palatul Copiilor), un loc in care am adunat artisti handmade, ateliere de manufactura, magazine de biciclete si comunitati. Va fi o zi intreaga dedicata femeilor din comunitatea SkirtBike, pasiunii lor de a merge pe bicicleta, cu stil.

Schimbam putin registrul binecunoscutei parade SkirtBike, astfel ca nu vor mai fi cadouri gratuite din partea sponsorilor, ci vrem sa implicam aceasta comunitate intr-o actiune de fundraising, donand 50% din taxa (sugerata) de intrare la festival pentru a cumpara biciclete Pegas pentru copiii defavorizati din programele Edulier. Pentru ca participarea la parada depaseste 1.500 de persoane, sponsorii vor renunta la giveaway-uri pentru toata lumea si vor astepta fetele in cadrul festivalului cu activari, tombole si premii.

Pastram Bike Fashion Show, dar implicam de aceasta data desingeri romani cu ajutorul Rovenei Andrei de la Stylish Mom. Facem Portretul de Biciclista ca un photo booth, cu ajutorul Fotonomatului si pastram atelierele atat de apreciate anul trecut - cel de mecanica pentru femei, tinut de Bita Color, cat si cel de reparatii gratuite de la Atelier Pinion. Cu aprobarea Politiei Rutiere ne vom plimba pe un traseu destul de lung - 12 kilometri, ce aduce participantii in acelasi loc, la festival, pentru a mai petrece cateva ore in compania trupelor Otherside si We Singing Colors.

Romania nu are infrastructura necesara desfasurarii in conditii optime a ciclismului. Ce anume ne lipseste mai exact pentru a ne alinia la standardele europene?

Ne lipseste implicarea autoritatilor, care vad ca solutie numai largirea strazilor pentru masini si nicidecum crearea de spatii pentru oameni, din pacate. Impreuna vrem sa producem schimbarea!

Reprezinta bicicleta o alternativa viabila de mobilitate urbana? Ar putea deveni un stil de viata?

Bicicleta este e o alternativa de mobilitate urbana in foarte multe orase, vezi exemplul Amsterdam, Copenhaga etc. Totul e sa ne dorim sa ajungem acolo, sa intelegem beneficiile mersului pe bicicleta si sa schimbam sistemul.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/skirtbike-un-manifest-pentru-normalitate-evenimentul-care-aduna-mii-de-femei