Seminarul de informare „Planul National de Dezvoltare 2007-2013 si Fondurile Structurale”

Locul desfasurarii: Sala Mare a Prefecturii Braila

Organizator: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est si Ministerul Finantelor Publice

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est si Ministerul Finantelor Publice, prin Autoritatea de Management pentru Cadrul de Sprijin Comunitar (AMCSC) organizeaza in data de 09.12.2005, incepand cu ora 10.00, in Sala Mare a Prefecturii Braila, seminarul de informare „Planul National de Dezvoltare 2007-2013 si Fondurile Structurale”.

Planul Naţional de Dezvoltare (PND) este documentul de planificare strategică şi programare financiară multianuală elaborat de Guvernul României, care are ca scop să orienteze şi să stimuleze dezvoltarea economică şi socială a ţării.

PND 2007-2013 este primul plan al României care va fundamenta accesul la Fondurile Structurale şi de Coeziune ale UE, după data aderării, în calitate de Stat Membru. Pe baza acestui plan se va negocia cu Comisia Europeană alocarea unei asistenţe nerambursabile pe perioada de programare 2007-2013, a cărei dimensiune anuală va fi de circa trei ori mai mare decât cea a asistenţei financiare de pre-aderare.

Considerăm deosebit de importantă participarea la aceasta sesiune de informare pentru cunoasterea cerintelor procesului de management al Fondurilor Structurale, pentru a se asigura o rată de absorbtie maximă a fondurilor alocate tarii noastre si o utilizare cât mai eficientă a resurselor în scopul dezvoltării de succes a României în cadrul UE. Totodată, este esentiala consolidarea relatiilor între toti partenerii – autorităţi publice si din sectorul privat sau al societatii civile – implicati în implementarea fondurilor comunitare, pentru realizarea de proiecte viabile.


Mirela CHIVU, tel.: 0339/401018, fax: 0339/40.10.17, email: mirela.chivu@adrse.ro

Despre AGENTIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA SUD-EST

Participarea la aceasta sesiune de informare este deosebit de importantă pentru cunoasterea cerintelor procesului de management al Fondurilor Structurale, pentru a se asigura o rată de absorbtie maximă a fondurilor alocate tarii noastre si o utilizare cât mai eficientă a resurselor în scopul dezvoltării de succes a României în cadrul UE. Totodată, este esentiala consolidarea relatiilor între toti partenerii – autorităţi publice si din sectorul privat sau al societatii civile – implicati în implementarea fondurilor comunitare, pentru realizarea de proiecte viabile.

Participare: Intrare libera