AIA Proiect sustine lupta pentru reducerea amprentei de carbon

BUCURESTI - 18 iulie 2017

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Constructii, Imobiliare

Unul din primele birouri din Romania care a implementat un sistem de proiectare bazat pe principiul dezvoltarii durabile este AIA Proiect . Ne mandrim ca biroul nostru urmareste permanent cresterea performantei energetice si pune la dispozitia beneficiarilor o colectie dedicata de proiecte case optimizate pentru reducerea amprentei de carbon. Proiectele noastre incurajeaza utilizarea resurselor regenerabile cu preponderenta.

Proiecte case optimizate AIA Proiect

Proiecte case optimizate AIA Proiect

 Exista multe masuri pe care le putem lua fiecare dintre noi pentru a deveni o mica parte care a dus la indeplinirea acestui mare proiect si toate acestea in beneficiul generatiilor viitoare 

dr. arh. Adina AVRAM

Unul din primele birouri din Romania care a implementat un sistem de proiectare bazat pe principiul dezvoltarii durabile este AIA Proiect. Ne mandrim ca biroul nostru urmareste permanent cresterea performantei energetice si pune la dispozitia beneficiarilor o colectie dedicata de proiecte case optimizate pentru reducerea amprentei de carbon. Proiectele noastre incurajeaza utilizarea resurselor regenerabile cu preponderenta.

AIA Proiect crede in acordul de la Paris si saluta toate partile implicate activ in acest demers

comun. Asa cum este precizat si in planul de actiune intrat in vigoare in 2016, transparenta si colaborarea reprezinta cheia succesului comun de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.

“Un mare procent al amprentei de carbon totale provine din activitatile zilnice. Am ajuns sa petrecem cu totii foarte mult timp in spatii inchise, fie casa sau birou, indiferent de anotimp. Pe langa obiectele si alimentele utilizate in mod direct, toate activitatile directe sau indirecte pe care le infaptuim precum incalzirea spatiului, iluminatul, aerul condiționat, utilizarea aparaturii electronice, ventilatia, gatitul, refrigerarea sunt factori majori ai consumului direct de energie și, prin urmare, ai emisiilor de carbon ale unei cladiri. Toate acestea contribuie in foarte mare masura la emisiile de gaze cu efect de sera. Fiecare factor implicat in proces incepand cu furnizorii de energie, producatorii de masini, echipamente si instalatii si cu noi, cei care proiectam cladirea in care au loc activitatile mentionate suntem direct responsabili de dimensiunea amprentei de carbon. AIA Proiect proiecteaza responsabil si a implementat principiul dezvoltarii durabile in proiectarea cladirilor.”spune Adina AVRAM, managerul biroului de proiectare AIA Proiect, senior architect, auditor energetic si cadru didactic al Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu.

Planul de actiune comun al tarilor semnatare al acordului de Paris are ca obiectiv limitarea incalzirii globale sub 2 grade Celsius incepand din 2020. “Eforturile comune ar fi trebuit oricum sa inceapa de undeva. Este admirabil si merita incurajate toate partile implicate. Important este insa ca una din conventii este ca la fiecare 5 ani sa fie stabilite obiective si mai ambitioase. In final ar trebui sa se ajunga la emisii sustenabile ceea ce ne-ar face sa speram ca incalzirea globala va inceta. AIA Proiect sustine activ toate aceste demersuri, proiectele noastre respecta principiile proiectarii durabile si depunem toate eforturile de constientizarea a clientilor si partenerilor nostri asupra beneficiilor utilizarii surselor de energie regenerabile. Exista multe masuri pe care le putem lua fiecare dintre noi pentru a deveni o mica parte care a dus la indeplinirea acestui mare proiect si toate acestea in beneficiul generatiilor viitoare” a continuat Dr. Arhitect Adina AVRAM.

Acordul de la Paris are ca obiectiv pe termen foarte lung reducerea acestor emisii aproape de zero si 27% energie regenerabila de utilizat pana in anul 2013. Din statisticile Eurostat putem afla ca ca fiecare european emite in decursul unui an aproximativ 10 tone de CO2. In comparatie cu aceasta cantitate emisa,  un copac reuseste sa absoarba in acelasi timp doar 10 procente. Amprenta de carbon maxima considerata acceptabila pentru o dezvoltare durabila este de doar 2 tone/an/persoana.

Despre AIA Proiect - birou de proiectare si servicii auxiliare

AIA Proiect este un birou de proiectare în România din 2008 format din oameni tineri si pasionați. Furnizori de servicii de excelență dedicate partenerilor, echipa AIA Proiect este multidisciplinară și acopera cu succes domenii precum arhitectura, ingineria, performanța energetică și evaluarea oferind servicii de proiectare, audit energetic, evaluare imobiliara și bunuri mobile, studii de specialitate și cadastru.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aia-proiect-birou-de-proiectare-si-servicii-auxiliare/aia-proiect-sustine-lupta-pentru-reducerea-amprentei-de-carbon