Noi perspective asupra tehnologiei: de la piatra transformată în unealtă până la ultimele noutăţi în domeniu

BUCURESTI - 15 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Ziua dedicată domeniului IT din cadrul Sustainability Week organizat de AIESEC Bucureşti s-a dovedit a fi pe cât de controversată pe atât de interesantă, aducând în discuţie modul în care Oracle înţelege legătura dintre business şi tehnologie, iar cum istoria omenirii dezvăluie adevăruri asupra prezentului.

Pentru că sustenabilitate poate să semnifice şi simplul fapt că o aplicaţie software este gândită astfel încât să se adapteze la nevoile curente, dar şi viitoare ale utilizatorilor, Oracle le-a explicat studenţilor participanţi cum tehnologia se găseşte în interdependenţă cu mediul business. De la o prezentare de ansamblu, până la detalii tehnice, reprezentanţii Oracle au reuşit să trezească interesul şi curiozitatea participanţilor, studenţi atât de la facultăţi de profil, cât şi de la ASE sau Universitate.

O abordare diferită a venit din partea Hostway, o companie formată dintr-o echipă tânără aflată într-un proces continuu de învăţare şi autodezvoltare. În cadrul workshop-ului care l-a avut ca invitat pe profesorul Florian Colceag au fost supuse discuţiei subiecte precum ce este şi ce nu este tehnologie, care sunt momentele în care omenirea face descoperiri cu adevărat noi, situaţia de criză în care ne regăsim în prezent şi nu în ultimul rând constatarea lipsei unei tehnologii care să ofere feedback din partea mediului pe care populaţia îl afectează în fiecare zi.

Concluzia care se poate trage asupra zilei dedicată tehnologiei este că studenţii au avut parte de o varietate de opinii prezentate cu menirea de a le trezi curiozitatea şi de a le oferi noi puncte de vedere pentru o imagine de ansamblu a ceea ce înseamnă tehnologia, care este rolul ei în viaţa de zi cu zi, dar şi care este efectul pe termen lung.

Despre AIESEC Bucuresti

AIESEC este cea mai mare organizatie internationala de tineri, prezenta in 100 de tari si teritorii, cu peste 23.000 de membrii si 60 de ani de existenta.Scopul AIESEC este dezvoltarea liderilor care sa aiba mai tarziu impactul necesar in societate. In Bucuresti AIESEC are o experienta de 17 ani in proiecte dedicate studentilor si stagii internationale de practica.

Alexandra Dinu
alexandra_dinu@aiesec.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aiesec-bucuresti/noi-perspective-asupra-tehnologiei-de-la-piatra-transformata-in-unealta-pana-la-ultimele-noutati-in-domeniu