YouthSpeak. Adevarul despre Generatia Y

BUCURESTI - 31 octombrie 2017

Comunicat tip General in ONG

Pentru a afla cum gandeste Generatia Y si cum putem implica Millenials in dezvoltarea societatii, AIESEC a lansat studiul global YouthSpeak. Din Romania au participat 3924 de tineri, majoritatea cu varsta cuprinsa intre 16 si 22 de ani.

Infografic YouthSpeak Report

Infografic YouthSpeak Report

Prin parteneriatul la nivel global cu ONU, AIESEC si-a luat responsabilitatea, in decembrie 2015, de a promova Obiectivele de Dezvoltare Durabila catre cat mai multi tineri si de a-i implica prin activitati concrete in atingerea lor. De aceea, prin acest studiu realizat la nivel global, ne-am propus sa aflam parerile tinerilor asupra celor mai importante subiecte actuale. Ne dorim sa intelegem dorintele si provocarile pe care acestia le intampina.

In momentul de fata sunt peste 5 milioane de tineri in Romania. Parte din acestia reprezinta generatia Y, viitoarea forta de munca din tara, viitorii CEO, ministri, profesori si parinti. Scopul studiului YouthSpeak a fost acela de a descoperi cum gandesti acesti tineri, ce-i motiveaza si cum i-am putea implica mai mult in rezolvarea problemelor globale.

Vorbind despre pasiunile lor si cum gandesc Millenials, acestia sunt motivati in viata in primul rand de familie, iubire si de a avea un scop in viata. De asemenea, tinerii romani au notat cu 5.8 (pe o scara de la 1 la 10) utilitatea universitatii in a le oferi cunostisntele si abilitatile de care au nevoie in viitor, iar cele mai importante lucruri pe care acestia si le doresc dupa absolvirea facultatii sunt: invatarea constanta, work-life balance si oportunitati globale. Mai mult decat atat, atunci cand iau o decizie importanta pentru viata lor, acestia au cea mai mare incredere in institutiile academice (23,3%), parintii si cunostintele (17%).

Guvernul a fost notat ca fiind sursa care are parte de cea mai putina incredere (doar 2,3%). In contrast cu asta, la intrebarea “Cine are cea mai mare putere sa influenteze societatea?”, guvernul a fost cel mai popular raspuns (38%), urmat de oameni (19%) si organizatiile de tineret (15%).

Puteti accesa intregul raport aici:

bit.ly/YouthSpeakReport2017

Despre AIESEC Romania

DESPRE AIESEC
AIESEC este o organizație internațională de tineri, condusă de tineri, fondată în anul 1948 și prezentă în 126 de țări și teritorii, care are ca misiune „Pacea și împlinirea potențialui uman”. Pentru a ne atinge viziunea ne axăm pe dezvoltarea abilităților de leadership în tineri oferindu-le experiențe practice într-un mediu multicultural, prin stagii profesionale sau de voluntariat, la nivel internațional. În România AIESEC există din anul 1990; suntem prezenți în 14 orașe din țară și facilităm anual sute de experiențe de leadership pentru tinerii români. Puteți găsi mai multe informații pe www.aiesec.ro.
Pentru mai multe informații referitoare la studiul YouthSpeak sau activitatea AIESEC, o puteți contacta pe Alexandra Șuțu, vicepreședinte de Relațți Publice AIESEC în România, la adresa de e-mail sutu.alexandra@aiesec.net sau numărul de telefon: +40 769 271 579.