Program de informare pentru arhitecţi, antreprenori şi furnizori - Collaborate

BUCURESTI - 30 mai 2013

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Afaceri, Constructii, Sanatate, Retail

Live site

Aluterm Group a lansat programul Collaborate. Acesta are ca scop facilitarea transmiterii de informaţii valoroase între entităţile implicate în piaţa construcţiilor (publicaţii, ingineri, arhitecţi, antreprenori). Prima fază a proiectului COLLABORATE vizează soluţiile de protecţie la foc. În această primăvară Aluterm Group a lansat o serie de articole despre soluţiile de protecţie la foc în cadrul acestui program. În pagina dedicată se pot accesa gratuit o serie de articole, documente tehnice şi prezentări de proiecte.

Collaborate, programul care favorizeaza comunicare dintre arhitecti, ingineri si iantreprenori

Aluterm Group a resimțit nevoia unei astfel de iniţiative, de mediere a schimbului de informaţii între actorii din piaţa construcţiilor. Anual suntem implicaţi în sute de proiecte şi observăm cât de mult contează experiența acumulată şi capacitatea de a înţelege toate părţile implicate. Cred foarte mult în plus-valoarea pe care o poate aduce un astfel de portal, de colectare şi distribuire a experienţelor entităţilor din construcţii şi de facilitare a comunicării între acestea.

Andreea Strugaru, Managing Partner Aluterm Group

Collaborate este un proiect prin care se încearcă realizarea unor punţi de legătură între actorii din piaţa construcţiilor. Schimbul de informaţii dintre aceştia va duce la o colaborare mai bună şi la o satisfacţie mai mare a beneficiarului, care se va putea bucura de soluţii optime. Prin obiectivul de optimizare a soluţiilor pe care  îl are acest program se doreşte şi o reducere a costurilor. În plus, portofoliul de proiecte pus la dispoziţie are menirea de a valida aceste soluţii. În acest moment în pagina dedicată este vizibilă prima etapă a proiectului Collaborate care oferă informaţii cu privire la soluţiile de protecţie la foc.

Uşi rezistente la foc

Uşile rezistente la foc sunt uşi destinate izolării în caz de incendiu a unor încăperi în subsoluri tehnice, clădiri rezidenţiale sau de birouri, hale industriale, spaţii de producţie, depozite etc. În funcţie de dimensiuni, pot avea unul sau două canaturi. Gama largă de tipuri, dimensiuni şi nivel de accesorizare permite adaptarea la cerinţele oricărui proiect. Pot fi echipate cu diverse tipuri de tocuri, vitrări rezistente la foc, amortizoare, sisteme de control acces şi alte accesorii. Articolele din pagina COLLABORATE conţin informaţii cu privire la: piaţa soluţiilor de prevenire și protecție la foc, normativele cu privire la protecţia la foc, generalităţi despre uşile cu rezistență la propagarea focului, detalii tehnice despre cea mai vândută uşă  rezistentă la foc în 2012, proiecte complexe axate pe protecția la incendii în 2012.

Cortine rezistente la foc - Cortine rezistente la fum

Acestea reprezintă o soluţie relativ nouă pe piaţa autohtonă, compuse fiind dintr-un material flexibil, subţire şi uşor (ţesătura de fibră de sticlă armată cu oţel inoxidabil înalt aliat), cu rezistenţă la foc. În unele situaţii pot fi o alternativă pentru uşile glisante rezistente la foc. Un avantaj îl constituie faptul că nu necesită spaţii mari libere în jurul golului pe care îl închid. Stau în poziţia „normal deschis” şi se închid gravitaţional la declanşarea unui incendiu. Deschiderea (ridicarea cortinei) se face de către un motor electric şi sunt echipate cu un panou de comandă. Închiderea lor poate fi declanşată de centrala de fum a clădirii sau de senzori de fum independenţi. Aceste soluţii sunt din ce în ce mai căutate datorită beneficiilor pe care le aduc: gabarit redus, posibilitate de integrare cu elementele arhitectonice astfel încât cortina e cvasi-invizibilă, necesită spaţiu redus de montaj, elementele vizibile sunt estetice şi pot avea finisaje adaptate fiecărui interior, sunt o soluţie uşoară de protecţie la foc, nu adaugă încărcări mari pe elementele structurale ale clădirilor, se pot monta ulterior finalizării clădirii. În pagina dedicată se pot descărca documentaţii complete despre cortinele de protecție la foc și la fum.

Trape de fum

Utilitatea lor multiplă constă în faptul că permit iluminatul natural al spaţiilor interioare fără cheltuieli suplimentare, iar când este cazul pot fi utilizate pentru ventilaţia zilnică. În eventualitatea apariției unui incendiu sunt cel mai eficient şi mai sigur mod de a reduce impactul focului şi al degajărilor de gaze toxice rezultate în urma arderii, beneficiile folosirii lor fiind vitale. Faptul că ele pot fi deschise pentru ventilaţie nu face decât să impună prezenţa lor în orice proiect din domeniul construcţiilor. Acestea presupun o serie de beneficii: rezistență la foc, nu întreţin arderea; temperatura de utilizare de la -40º C la +130º C; maximă izolare termică, cu valori cuprinse între 3 W/m2K şi 1,9 W/m2K; suprafaţa de ventilare şi deshumare de până la 5 mp; încărcare a trapei de până la 180 kg.

Motoare pentru ferestre

Acestea reprezintă soluţia cea mai elegantă pentru evacuarea fumului, a căldurii şi a gazelor fierbinţi. O astfel de soluţie nu presupune modificarea arhitecturii clădirii, ci doar montarea unui sistem de acţionare a ferestrelor. Deschiderea se face prin motoare automate la 24 V care sunt comandate de la o centrală capabilă să măsoare prin sistemul de senzori modificările de temperatură din incintă. În pagina Collaborate se pot vedea mai multe proiecte (printre care şi Biblioteca Naţională din Bucureşti) unde s-au folosit sistemele de acţionare automată a ferestrelor.

Despre KADRA TECH SRL

Aluterm Group oferă din 1993 soluţii pentru industria construcţiilor validate în peste 1500 de proiecte care se remarcă printr-un plus de valoare prin includerea de automatizări pentru căi de acces, materiale din policarbonat și trape sau parcări inteligente.

BUCUREŞTI - Sos. Dudesti-Pantelimon 42, incinta RAMS Business Park T/F: 021-6272300 CLUJ - Str. Traian Vuia nr. 208 T/F: +40 26 427 4014
E-mail:marketing@aluterm.ro
www.aluterm.ro
www.makroplast.ro