Conferinţă de presă lansare proiect SIMACTIV: Acces pe piaţa muncii pentru studenţi - tranziţie de la şcoală la viaţa activă

BUCURESTI - 24 iulie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, HR

24 Iulie 2014, București - APT RESOURCES & SERVICES SRL în parteneriat cu UNIVERSITATEA TITU MAIORESCU din Bucuresti anunţă lansarea proiectului “Acces pe piaţa muncii pentru studenţi - tranziţie de la şcoală la viaţa activă – SIMACTIV”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 - Investeşte în oameni!
Scopul evenimentului a fost de a informa părţile interesate şi presa, asupra obiectivelor, rezultatelor şi indicatorilor urmăriţi precum şi a activităţilor care se vor derula în cadrul proiectului.

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru 360 de studenţi, în vederea facilitării tranziţiei de la şcoală la viaţa activă şi integrării cu succes pe piaţa muncii. Obiectivele specifice sunt:

creşterea nivelului de informare privind accesul pe piaţa muncii prin servicii specializate de orientare şi consiliere profesională pentru 360 de studenţi din Bucuresti-Ilfovdezvoltarea de competenţe practice în domenii variate de business, pentru 150 de studenţi din învăţământul superior, studenţi care vor efectua stagii de practică în companii şi serii diferite, în cele 18 luni  de implementare a proiectului.

Organizațiile la care studenții vor desfășura stagiile de practica sunt companii de top din domeniul financiar bancar, retail, telecomunicații, IT&C, inginerie, pharma.

La eveniment au participat reprezentanţi ai beneficiarului şi partenerului, ai companiilor care derulează programe de stagii de practică, studenţi şi jurnalişti. Au fost prezentate opinii și exemple de bune practici privind  programele de practică pentru studenţi, atat din perspectiva beneficiarilor direcţi, studenţii, cât şi a organizaţiilor care susţin şi promovează astfel de iniţiative.

Prezentarea detaliată a proiectului a fost susținută de Marilena Petrec, Manager de Proiect SIMACTIV si Managing Partner al APT Group și a fost urmată de prezentarea Universității Titu Maiorescu, susținută de Prof. univ. dr. Iosif R. Urs - Preşedintele Consiliului de Administraţie al Universităţii Titu Maiorescu. La conferință au participat și reprezentanți ai companiilor Citibank, Pfizer Romania, Banca Transilvania si Libra Bank care au evidențiat importanța stagiului de practică în dezvoltarea abilităților cerute de angajatori, pentru acomodarea studenţilor cu piața muncii.

Despre APT Resources & Services

Despre APT
Cu o prezență de aproape 20 de ani pe piața românească de resurse umane, grupul de firme APT este cel mai mare jucător independent din industrie, o concentrare de forțe repartizate armonios pe diferite specializări în aria capitalului uman, a comunicării și a serviciilor SaaS. Cifra de afaceri de peste 19 milioane euro și peste 1600 de persoane (majoritatea cu studii superioare), angajate în servicii BPO și misiuni de muncă temporară, în 2013, au plasat grupul de firme APT în avangarda primilor 5 furnizori de consultanta de HR din România, pozitie ocupată de ani buni.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/apt-resources-services/conferinta-de-presa-lansare-proiect-simactiv-acces-pe-piata-muncii-pentru-studenti-tranzitie-de-la-scoala-la-viata-activa