Echipa de robotică Inventika Lego Fantastics participă la World Robot Olympiad Friendship Invitational Tournament Danemarca

BUCURESTI - 11 septembrie 2023

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Echipa Inventika Lego Fantastics, care activează în cadrul Clubului de Robotică și Inovare Inventika Place , București, alcătuită din Eric Andreas Albeș, 6 ani, Damian Dimitrie Roșca, 7 ani și Mihai Octavian Lungu, 9 ani,
pregătită de antrenorul Theodor Gorovei, a câștigat locul al doilea la categoria Friendship Starter Game, pentru copii cu vârsta între 6 și 10 ani, și va participa la World Robot Olympiad Friendship Invitational Tournament din Odense, Danemarca.

Olimpiada

Echipa Inventika Lego Fantastics a obținut punctajul maxim la categoria în cadrul căreia a concurat la Etapa Națională WRO, desfășurată în perioada 10-11 iunie, organizată în București. Ca urmare a acestui rezultat, echipa a fost invitată să participe la ediția internațională a WRO, desfășurată în Odense, Danemarca, în perioada 21-24 septembrie 2023.

World Robot Olympiad Friendship Invitational Tournament Danemarca este o competiție și un model de inspirație pentru tinerii pasionați de robotică. Organizat în orașul Odense din Insula Funen, orașul natal al scriitorului de basme Hans Christian Andersen, concursul reprezintă o experiență unică pentru fiecare copil ce visează să schimbe lumea prin invențiile sale.

Participarea echipei Inventika Lego Fantastics la Turneul din Danemarca este posibilă cu sprijinul sponsorului principal al echipei, Hidroelectrica, lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, o companie vitală pentru un sector strategic cu implicații în siguranța națională, care înțelege pe deplin că educația timpurie în domenii de viitor, cum e și cel al roboticii, este, de asemenea, un sector strategic pentru siguranța națională și dezvoltare mondială.

Realizarea proiectelor și prezentarea acestora este posibilă și cu sprijinul partenerilor noștri: Fundația Superbet și Schneider Electric România.

Fundația Superbet reprezintă un pilon important în creșterea nivelului de educație și performanță sportivă în România în rândul tinerelor generații. De mai bine de 4 ani, Fundația Superbet investește în proiecte ce vizează perfomanța în șah și în alte discipline sportive, sănătatea și prevenția sau educația copiilor.

Schneider Electric România este o companie ce furnizează echipamente și soluții energetice la nivel național. Misiunea acestora este sprijinirea oamenilor în eficientizarea consumului de energie și a resurselor, reușind prin diferite mijloace să îmbine progesul și sustenabilitatea.

Mai multe informații despre Clubul de Robotică și programare Inventika Place găsiți aici: Robotică și programare pentru copii - Inventika Place

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/artesa/echipa-de-robotica-inventika-lego-fantastics-participa-la-world-robot-olympiad-friendship-invitational-tournament-danemarca