Finalizare proiect 'Itinerarii culturale Suceava- Hotin

Suceava - 21 august 2009

Comunicat tip General in Turism

Asociația Centrul European de Resurse și Consultanță – Filiala Suceava implementează în perioada 23 august 2008-23 august 2009, în parteneriat cu Centrul de Integrarea Europeană din Hotin în cadrul proiectului ”Itinerarii culturale Suceava - Hotin”, finanțat prin Programul de Vecinătate România – Ucraina 2004-2006, Phare CBC 2006, RO2006/018-449.01.01.09.

Proiectul ”Itinerarii culturale Suceava-Hotin” a vizat dezvoltarea valorilor comune existente în vederea susținerii unui nou ciclu integrat al dezvoltării durabile prin extinderea și creșterea calității ofertei locale de servicii turistice în regiunea transfrontalieră Hotin - Suceava și prin crearea unei strategii comune de dezvoltare a turismului cultural aferent obiectivelor turistice Cetatea Sucevei și Cetatea Hotin.

Grupul țintă al acestui proiect este reprezentat de specialiști în domeniul istoriei, a culturii, administrație publică locală, societate civilă, operatori turistici din regiunea transfrontalieră Suceava-Hotin.

Prin intermediul acestui proiect s-a realizat o strategie comună de dezvoltare a turismului cultural și a unor instrumente de promovare a turismului cultural: ghiduri turistice trilingve, CD-uri multimedia trilingve, selecție de articole despre istoria Bucovinei, website de prezentare, banner electronic, un calendar anual comun de evenimente.
De asemenea în cadrul proiectului au fost realizate două study-tour-uri de punere în aplicare de trasee turistice pentru verificarea funcționalității și eficienței acestora, două seminarii în cadrul cărora s-a dezbătut strategia de dezvoltare a turismului cultural, un studiu privind notorietatea cetăților Suceava și Hotin, au fost instalate 3 bannere electronice de promovare a cetăților pe 3 portaluri de turism naționale.

Centrul European de Resurse şi Consultanţă CERC – Filiala Suceava este o organizaţie nonguvernamentală care urmăreşte susţinerea dezvoltării socio-economice durabile a cetăţenilor prin iniţierea şi derularea unor programe în probleme comunitare specifice şi promovarea parteneriatelor durabile cu actorii societăţii civile.

Despre Asociatia Centrul European de Resurse si Consultanta Filiala Suceava

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi pe D-na Roxana Mocanu, tel.0728 082 104, Str. Universităţii nr. 19, Bl B, ap 1, Tel /Fax: 0230 515 844
suceava@centrueuro.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-centrul-european-de-resurse-si-consultanta-filiala-suceava/finalizare-proiect-itinerarii-culturale-suceava-hotin