Asociația Environ continuă lupta împotriva schimbărilor climatice

BUCURESTI - 29 noiembrie 2017

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Asociația Environ a participat marți, 28 noiembrie 2017, la deschiderea oficială a,Săptămânii Diplomaţiei Europene 2017: focus clima”, proiect inițiat de Ambasadele Franţei, Spaniei, Suediei şi Germaniei împreună cu Institutul Cultural Român şi cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

poza climate diplomacy week

Evenimentul de inaugurare a fost deschis de Excelența Sa, Doamna Ambasador a Franței, Michèle Ramis, Excelența Sa, Domnul Ambasador al Germaniei, Cord Meier-Klodt și domnul Ionuț Câmpeanu, Secretar de Stat Ministerul Mediului, care au subliniat în discursurile lor importanța colaborării internaționale în domeniul schimbărilor climatice și necesitatea unor acțiuni concrete pentru implementarea rezoluțiilor Acordului de la Paris care a fost deja ratificat de 168 state ce reprezintă circa 87% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră.

,,Săptămâna Diplomației Europene” se desfășoară în perioada 27 noiembrie – 7 decembrie și are drept scop evidențierea semnificației schimbărilor climatice, precum și gravele consecințe ale acestora, impulsionând dezbaterile pe acest subiect în societatea actuală. În lupta comună împotriva modificărilor reflectate în climă, Europa doreşte să fie un model la nivel global şi să prezinte alternative de contracarare a efectelor negative ale schimbărilor climatice.

În cadrul evenimentului de inaugurare, a fost prezentat oficial filmul The Age of Consequences (regia Jared P. Scott, 2016), iar proiecțiile de filme și documentare care subliniază impactul schimbărilor climatice asupra vieților noastre și importanța protejării planetei vor continua pe toată perioada evenimentului, programul putând fi consultat pe https://www.facebook.com/events/1611162948906480.

În contextul susținerii eforturilor României de implementare a Strategiei Naționale privind schimbările climatice și creștere economică bazată pe emisii reduse de carbon, Ambasada Republicii Federale Germania în parteneriat cu Asociația Environ va organiza în luna februarie 2018 simpozionul ,,Proiecte comune româno-germane pentru emisii reduse de CO2” ca parte a proiectului multianual început în 2014, ,,SOS Clima – Redu Amprenta de Carbon”.

Evenimentul va avea drept scop intensificarea schimburilor de experiență româno-germane în ceea ce privește măsurile concrete la îndemâna autorităților locale, a societății civile și companiilor de transpunere a rezoluțiilor Acordului de la Paris COP21 privind încălzirea globală și reconfirmate în cadrul Conferinței ONU COP23 de la Bonn.

Informații privind activitățile din cadrul ,,Săptămânii Diplomației Europene 2017: focus clima”, sunt disponibile pe http://bit.ly/2Ak5Unh, precum și pe  http://sosclima.ro/ și https://www.facebook.com/climasos/.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-environ/asociatia-environ-continua-lupta-impotriva-schimbarilor-climatice