Peste 2 zile va avea loc prima Conferință despre Fericire din Estul Europei

BUCURESTI - 3 octombrie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Cursuri

Pentru prima dată în România, la București se va organiza Conferința despre Fericire, un proiect al Asociației Inițiativa pentru Fericire. Pe 5-6 octombrie, la Universitatea Româno-Americană din București, sute de români sunt așteptați să ia parte la evenimentul în care vor fi discutate ultimele descoperiri din domeniul psihologiei pozitive, știința care studiază fericirea.

Peste 2 zile va avea loc prima Conferință despre Fericire din Estul Europei

Programul evenimentului este compus din discursuri și ateliere de lucru, în care se vor trata teme precum fericirea la locul de muncă, rezistența emoțională sau comportamentele comune ale oamenilor fericiți.

Ce fac companiile internaționale pentru fericirea angajaților

Unul dintre speakerii conferinței este Vanessa King, o persoană cu multă experiență în lucrul cu organizații. Vanessa King este cofondatorul ONGului britanic Action for Happiness și una dintre puținele persoane care lucrează direct cu Martin Seligman, părintele fondator al psihologiei pozitive. Vanessa este, de asemenea, consilier în Guvernul Marii Britanii pe probleme de fericire, ajutându-i pe membrii guvernului să crească indicatorul pe care au început recent să-l monitorizeze: fericirea pe cap de locuitor.

Vanessa ține de asemenea traininguri pentru armata SUA și lucrează alături de organizații pentru a dezvolta soluții focusate pe bună-starea angajaților si creativitatea la locul de muncă. Ea a colaborat cu organizații britanice și din toată lumea, precum companiile British Telecom, Philips, Sony Erricson, instituțiile British Gas, the British Library, băncile RBS, Lloyds sau mari retaileri precum Sainsbury’s și Marks & Spencer.

Astfel, aceste companii primesc consultanță despre cum pot dezvolta un mediu (atât fizic, cât și de activități și interacțiuni umane), prin care să crească mulțumirea angajaților la locul de muncă. În același timp, aceștia sunt consiliați pentru a-i ajuta în sporirea creativității, fiind dovedit că un angajat fericit lucrează cu mai multă eficiență. Vanessa va susține un workshop despre 10 soluții pentru o viață mai fericită.

Programul Conferinței despre Fericire și informații despre bilete pot fi găsite pe site-ul evenimentului: www.conferinta.ipf.ro. Biletele sunt disponibile prin Eventim și în rețelele partenere: magazinele Orange, Vodafone sau Domo, librăriile Cărturești și Humanitas. De asemenea, biletele vor fi disponibile la locația evenimentului.

Asociația Inițiativa pentru Fericire reprezintă o organizație non-guvernamentală care are ca obiectiv creșterea gradului de fericire al românilor. Organizația activează din septembrie 2012, desfășurând până în prezent peste 20 de evenimente la nivel național, la care au participat peste 3.500 de persoane interesate de dezvoltarea personală și despre factorii care îi pot ajuta să fie mai fericiți.

Susținători: Centrul Seeds for Happiness, Help Net, Humanitas, Lente, Librăria Bastiliei, Muzeul Țăranului Român

Parteneri media: 9AM, Blogal Initiative, Calendar Evenimente, Cariere, CSRevolution, Didactic, Incubator107, Kudika, Manager Express, Revista de Povestiri, Romanian Insider, România Liberă, România Pozitivă, Sunt Părinte, Șapte Seri, Știri ONG, Wall-Street

Despre Asociatia Initiativa pentru Fericire

Asociatia Initiativa pentru Fericire este o organizatie non-profit cu misiunea de a creste gradul de fericire din Romania, folosind instrumentele psihologiei pozitive. Printre proiectele Asociatiei se numara Institutul pentru Fericire si Programul National de Educatie pentru Fericire.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-initiativa-pentru-fericire/peste-2-zile-va-avea-loc-prima-conferin-a-despre-fericire-din-estul-europei