Accidentele de la mina Petrila

Comunicat tip General in Social

Acesta este un comunicat al Biroului Executiv al AEM

Comunicat de presă al AEM

Asociaţia pentru Emanciparea Muncitorilor (AEM), a primit cu tristeţe vestea tragică a pierderii de vieţi omeneşti, precum şi a ortacilor de la mina Petrila. AEM îşi exprima compasiunea faţă de aceste victime şi transmite condoleanţe familiilor îndurerate.
Facem un apel la întreaga clasă muncitoare să fie solidară în ajutorarea victimelor şi familiilor acestora, prin orice mijloace.
În acelaşi timp, atragem atenţia guvernanţilor şi celorlalţi factori de răspundere că periclitarea vieţilor umane nu poate fi tolerată.
Indiferenţa faţă de condiţiile de muncă şi desconsiderarea muncitorilor prin periclitarea sănătăţii şi chiar a vieţii sunt acte criminale de neiertat.
Obligarea muncitorilor de a lucra în aceste condiţii constituie mai mult decât o muncă forţată, ceea ce contravine drepturilor universale ale omului, aşa cum sunt consfinţite în documentele internaţionale ratificate de toate statele, inclusiv de România.
Nu trebuie, în nici un caz, acceptată sacrificarea vieţilor umane în goana după profit.
Nu trebuie acceptată, ca o astfel de tragedie să devina „capital electoral” ptr. nici un fel de partid; ne enerveaza tupeul politicienilor care s-au perindat prin Petrila, pe la mina, pe la familiile minerilor morţi, ipocrizia cu care acestia „lăcrimează” de necazul acestor ortaci. Ar trebui ca toţi cei responsabili să se implice cu mai mult simţ de răspundere în creearea unor condiţii decente de munca şi de trai pentru această categorie mai devaforizată de muncitori, care sunt minerii ţrii, înainte de producerea unor astfel de catastrofe.
AEM se solidarizează cu muncitorii din Valea Jiului, cu familiile acestora, şi ii asigurăm de lupta noastra pentru apărarea drepturilor muncitorilor, pentru un trai decent, şi pentru o viaţă mai bună.

Despre Asociaţia pentru Emanciparea Muncitorilor

Asociaţia pentru Emanciparea Muncitorlor
Asociaţia pentru Emanciparea Muncitorlor, Str. I. P. Pavlov, nr. 30, Craiova
Marian Tudor, preşedinte