Documentarul „ELIBERAŢI CHINA: Curajul de a crede" prezentat în premieră în România

BUCURESTI - 21 octombrie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Politic, Religie, Social

Live site

Epoch Times România și Pro-vita București au prezentat sâmbătă, 19 octombrie, premiera documentarului „FREE CHINA: The courage to believe” – „ELIBERAȚI CHINA: Curajul de a crede”. Evenimentul a avut loc la sala mică a Cinematografului Patria din București.

Documentarul „ELIBERAŢI CHINA: Curajul de a crede

„ELIBERAȚI CHINA” este un film documentar multipremiat, regizat de Michael Perlman, care tratează persecuția religioasă în regimul totalitar chinez, cu accent pe reprimarea în masă a mișcării Falun Gong, începând cu anul 1999.

După film a avut loc o discuție moderată de Adrian Sturdza, editorul Epoch Times România, și de Bogdan Stanciu, președintele filialei București a Asociației Pro-vita.

Ca practicant Falun Gong, dl. Sturdza a vorbit despre scurta sa experiență ca victimă a sistemului represiv chinez. Nu a fost ocolit nici subiectul expoziției itinerante „Human Body” – „Corpul Uman”, recent plecată din România. Organizatorii sunt în comun de acord că această expoziție folosește cel mai probabil cadavrele unor membri Falun Gong torturați și uciși de poliția chineză sau folosiți ca bancă de organe și apoi vânduți, pentru a fi expuși într-un mod macabru, în scopul obținerii de profit. Au fost aduse în discuție, din perspectiva jurnalistică și civică, și relațiile între guvernele român și chinez.

Au fost citite câteva pasaje din cartea „Nouă comentarii despre Partidul Comunist” publicată de Epoch Times și tradusă și în limba română. Cartea dezvăluie natura genocidară a regimului comunist chinez și crimele în masă săvârșite în numele unei ideologii antiumane. De asemenea, a fost anunțată apariția volumului „Organele Statului”, disponibil în curând prin eforturile aceleiași rețele de presă „Epoch Times”, pe tema recoltării de organe pentru piața neagră de către autoritățile chineze, de la deținuții politici din această țară.

La final, organizatorii au invitat publicul la următoarea premieră, cea a documentarului „Este o fată!” („It’s a girl!”). De asemenea un film pe tema drepturilor omului, „Este o fată!” prezintă un alt subiect arzător, dar ignorat de publicul larg: genicidul, adică genocidul împotriva fetelor și preferința pentru băieți în state mari ale Asiei, precum China și India.

Despre PRO VITA Bucuresti

"Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi" este o organizație non-profit dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-pro-vita/documentarul-eliberati-china-curajul-de-a-crede-prezentat-in-premiera-in-romania