Is the future still green?

Ramnicu Valcea - 29 iunie 2010

Comunicat tip General in Social

30 de tineri voluntari din Spania, Italia, Ungaria, Bulgaria şi România doresc să tragă un semnal de alarmă şi să promoveze în rândul tinerilor din mediile urbane, în rândul factorilor de decizie şi actorilor importanţi din comunităţile din care provin practici ecologice şi sănătoase.

Is the future still green?

În perioada 3 - 11 Iulie 2010, cei 30 de voluntari europeni vor analiza în Râmnicu Vâlcea, prin intermediul workshop-urilor, a reuniunilor cu reprezentanţii comunităţii locale şi a reuniunilor din cadrul proiectului, impactul neglijării politicilor şi practicilor ecologice asupra viitorului nostru comun.
Acest proiect va oferi posibilitatea voluntarilor din cele cinci ţări să analizeze dificultăţile şi provocările comune şi va constitui un punct de plecare în susţinerea şi promovarea unui mediu sănătos.
Tinerii voluntari doresc promovarea unei atitudini responsabile faţă de mediu, care să conducă la diminuarea efectelor dăunătoare la care suntem expuşi zilnic: poluare, îmbolnăviri rapide, schimbări climatice.
Aceste metode moderne de educaţie non-formală utilizate pentru implementarea activităţilor vor contribui la promovarea dialogului intercultural şi vor facilita cunoaşterea reciprocă şi contactul direct între tinerii din diferite culturi europene.
Proiectul “Is the future still green?” este organizat de Asociaţia Sin Fronteras, fiind finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Programului ”Tineret în Acţiune”, Acţiunea 1.1 – Schimburi de tineri, gestionat în România de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.
Mai multe detalii despre obiectivele acestui proiect puteţi afla accesând site-ul dedicat proiectului www.greenexchange2010.webs.com

Despre Asociatia Sin Fronteras

Asociaţia Sin Fronteras desfăşoară proiecte în domeniul tineretului: schimburi de tineri pe diferite teme, iniţiative de tineret, seminarii europene, dar şi Parteneriate Leonardo da Vinci (Programul Life Ling Learning), având o experienţă de peste 4 ani în domeniul proiectelor finanţate de Comisia Europeană.
Membrii asociaţiei sunt în special tineri voluntari care lucrează pentru tineri, proiectele pe care le implementează fiind organizate în totalitate de către aceştia.
Prin Programul „Tineret în acţiune” Asociaţia Sin Fronteras a organizat patru schimburi de tineri, acesta fiind cel de-al cincelea proiect implementat.

Persoană de contact: Liviu Gherghina
Preşedintele Asociaţiei Sin Fronteras

asociatiasinfronteras@gmail.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-sin-fronteras/is-the-future-still-green