ZF dezvăluie tehnologia centurii de siguranță inteligente

Timisoara - 1 februarie 2024

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie, Tehnologie, Logistica/Transport

• Noul sistem de centuri de la ZF Passive Safety Systems ajută la reducerea consecințelor accidentelor
• În același timp, sistemul facilitează pentru producătorii de vehicule implementarea cerințelor sporite de adaptabilitate a sistemelor de reținere în NCAP Roadmap 2030
• Nucleul tehnologiei este cunoscut sub numele de Multi-Stage Load Limiter (MSLL), care adaptează forța de reținere a centurii la statura și dimensiunea ocupanților
• Centura de siguranță devine astfel o componentă inteligentă, controlabilă în mod flexibil în conceptul de securitate al vehiculului

Aldorf. Cu noul său sistem pentru centuri de siguranță, ZF Passive Safety Systems va permite o adaptare semnificativ îmbunătățită a limitării forței centurii la dimensiunea și greutatea corporală a ocupanților vehiculului, în viitor. MSLL, limitatorul de sarcină comutabil multiplu, este responsabil în primul rând de ajustarea individuală a sistemului. Contribuie și mai mult la reducerea consecințelor accidentelor pentru toți ocupanții, și permite producătorilor de automobile să îndeplinească cerințele sporite ale NCAP Roadmap 2030. Abordarea inovatoare a acestei tehnologii constă nu numai în opțiunile individuale de control ale componentei în sine, ci și în posibilitățile extinse de interacțiune cu alte sisteme de siguranță. Astfel, centura de siguranță cu limitator de sarcină comutabil multiplu (MSLL) devine un dispozitiv inteligent de safety și controlabil în mod flexibil.

ZF Passive Safety Systems ia deja în considerare, atunci când dezvoltă noi tehnologii de siguranță, diferite dimensiuni și greutăți ale corpului.

ZF Passive Safety Systems ia deja în considerare, atunci când dezvoltă noi tehnologii de siguranță, diferite dimensiuni și greutăți ale corpului.

 Cerințele privind adaptabilitatea sistemelor de siguranță sunt în creștere atât în ceea ce privește așteptările clienților finali, cât și criteriile de testare NCAP. Noul nostru sistem de centuri facilitează îndeplinirea solicitărilor sporite și reduce în mod specific consecințele accidentelor, adaptându-se și mai bine la ocupantul autovehiculului. 

Rudolf Stark, Head of Passive Safety Technology Division la ZF

Sistemele moderne de reținere intervin deja în accidente, într-un stadiu incipient. În cazul unei coliziuni inevitabile, centura se strânge în jurul corpului înainte de impact (pre-tensionare), pentru a reduce slăbirea acesteia, a o decelera într-o manieră controlată după impact și, în cele din urmă, pentru a o transfera înspre airbag.

 

Sistemele se bazează pe subiecți de testare reprezentativi, standardizați (manechine). În viitor, testul de impact NCAP va necesita o protecție și mai bună pentru ocupanții autovehiculului. "Cerințele privind adaptabilitatea sistemelor de siguranță sunt în creștere atât în ceea ce privește așteptările clienților finali, cât și criteriile de testare NCAP. Noul nostru sistem de centuri facilitează îndeplinirea solicitărilor sporite și reduce în mod specific consecințele accidentelor, adaptându-se și mai bine la ocupantul autovehiculului", spune Rudolf Stark, Head of Passive Safety Technology Division de la ZF.

 

Pentru a reduce forțele care acționează asupra corpului în cazul unui accident, multe sisteme de centuri au deja un limitator de sarcină controlabil în două etape (SLL). Acesta a fost un pas important către adaptabilitate. Pentru a oferi și mai multă flexibilitate, ZF oferă acum sistemul său de tensionare a centurii cu limitator de sarcină comutabil multiplu (MSLL). Are un design în mai multe etape și poate varia forțele de reținere, chiar mai bine, pe tot parcursul coliziunii. Sistemul permite răspunsul individual pentru fiecare persoană, indiferent de statură, precum și controlulul adecvat al forțelor centurii.

 

În viitor, evoluția către o mai mare variabilitate a forțelor centurii va fi realizată prin înregistrarea senzorială a interiorului pentru a recunoaște și mai bine cine și unde se află, precum și ce forțe ale centurii trebuie aplicate individual, în cazul unei coliziuni serioase sau minore. Pentru aceasta, vor fi utilizate diverse surse: pe lângă camerele interioare care, de exemplu, detectează mișcarea șoferului care operează sistemul de infotainment cu mâna dreaptă sau își întoarce capul spre ocupanții din spate, sistemul de centuri poate furniza în sine informații valoroase. Asta pentru că senzorii din centură pot măsura lungimea de tracțiune a acesteia și pot permite tragerea unor concluzii cu privire la circumferința corpului și, prin urmare, statura și greutatea. În plus, există legătura cu sistemele active de siguranță și senzorii lor în afara vehiculului - de la cameră la radar. Pentru sistemul de reținere interconectat, de exemplu, este important să știe din ce direcție vine impactul. În acest fel, MSLL poate oferi protecție individuală adaptată mai bine pentru persoanele mici și ușoare, în cazul accidentelor moderate (cu viteze de impact de până la 35 km/h). Acest lucru se aplică, de pildă, copiilor de pe bancheta din spate. Și persoanele mai în vârstă, care au un risc mai mare de rănire din cauza schimbărilor în structura osoasă, pot beneficia de sistem. În plus, acesta îmbunătățește siguranța ocupanților pentru persoanele cu greutate în accidente pe care le implică o suprasarcină (cu viteze de impact peste 56 km/h).

 

Subtitrări:

Imaginea 1: ZF Passive Safety Systems ia deja în considerare, atunci când dezvoltă noi tehnologii de siguranță, diferite dimensiuni și greutăți ale corpului.

 

Imaginea 2: Pentru și mai multă flexibilitate, ZF Passive Safety Systems oferă acum sistemul său de tensionare a centurii cu limitator de sarcină comutabil multiplu (MSLL). Acesta are un design multi-stadial și poate varia chiar mai bine forțele de reținere, pe tot parcursul coliziunii. 

 

Credit foto: ZF

 

Contact de presă:

Knut Zimmer, Press Officer Division R,

Telefon:: +49.171 1506727, e-mail: knut.zimmer@zf.com

 

Despre ZF

ZF este o companie globală de tehnologie care furnizează sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale și tehnologie industrială, permițând următoarea generație de  mobilitate . ZF permite vehiculelor să vadă, să gândească și să acționeze. În cele patru domenii tehnologice: Controlul mișcării vehiculelor, Siguranța integrată, Conducerea automată și Mobilitatea electrică, ZF oferă soluții cuprinzătoare de produse și software pentru producătorii de vehicule consacrați și furnizorii de servicii de  transport  și mobilitate recent emergenți. ZF electrifică o gamă largă de tipuri de vehicule. Prin produsele sale, compania contribuie la reducerea emisiilor, la protejarea climei și la îmbunătățirea mobilității sigure.

Cu aproximativ 165.000 de angajați în întreaga lume, ZF a raportat vânzări de 43,8 miliarde euro în anul fiscal 2022. Compania operează 168 de locații de producție în 32 de țări.

 

ZF în România

ZF are aproximativ 5.000 de angajați în șase locații din România (București, Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita). Printre acestea se numără ZF R&D Tech Center Timișoara, care s-a desprins din divizia de automotive a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed și face parte din ZF din ianuarie 2019. BeeSpeed lucra deja pentru Divizia ZF Active Safety Systems (fosta parte a TRW) din 2008.

Pentru mai multe informații publice și fotografii, vă rugăm să accesați: http://www.zf.com/ro .

 

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/atu-advertising1/zf-dezvaluie-tehnologia-centurii-de-siguranta-inteligente