1 milion de cutii de viteze TLx fabricate la Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia

BUCURESTI - 18 martie 2013

Comunicat tip General in Auto, Afaceri, Logistica/Transport

Live site

La începutul lunii martie, Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia a produs cutia de viteze de tip TLx cu numărul 1.000.000. Este vorba de o cutie de viteze TL8 care va fi montată pe un model Duster 4x4, fabricat în India.

1 milion de cutii de viteze TLx fabricate la Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia

Cutia de viteze TLx este o cutie manuală, de ultimă generaţie, cu şase rapoarte, poate transmite un cuplu de până la 240 Nm şi este adaptată noilor motoare pe benzină de 1.8 şi 2 l, dar şi motoarelor diesel de 1.5 l. Este prima cutie de viteze comună a Alianţei Renault-Nissan. O parte din producția de cutii de viteze TLx este livrată Uzinei Vehicule Dacia pentru modelul Duster, iar peste jumătate din producţie este destinată exportului către uzine Renault din Rusia (Avtoframos), Turcia (Oyak), Brazilia (Curitiba), Columbia (Sofasa), India (Chennay) şi uzinei Nissan din Marea Britanie (Sunderland).

Fabricaţia în serie a cutiilor de viteze de tipul TLx a început în anul 2008, iar capacitatea actuală de producţie este de 7.500 de cutii de viteze pe săptămână. Modulul de transfer asociat cutiei de viteze TL8 este o componentă mecanică necesară lanţului de transmisie a unui vehicul 4x4 şi este produs doar la Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia.

Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia

Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia (UMCD) este cea de-a doua mare uzină situată pe platforma industrială de la Mioveni (peste 3.800 de angajaţi) şi prima uzină din cadrul Grupului Renault din punct de vedere al diversităţii proceselor. În cele şapte departamente de fabricaţie ale Uzinei sunt produse piese brute din aluminiu, se uzinează şi se asamblează motoare şi cutii de viteze, se montează punţi faţă şi spate, se presează şi se sudează osii şi cadre grup moto-propulsor pentru vehicule asamblate la Uzina Vehicule Dacia şi în alte uzine la nivel internaţional. Pe lângă cutiile de viteze de tip TLx, Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia mai produce cutii de viteze JH, cu cinci trepte, care echipează vehiculele din gama Logan asamblate în Uzina Vehicule Dacia şi în celelalte uzine Renault din lume.În 2012, Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia a produs 542.376 de cutii de viteze din care 280.435 cutii de viteze de tip JH (în 5 trepte) şi 261.941 cutii de viteze TLx.

Despre SC Automobile Dacia SA

Dacia este principalul producător de automobile din România. Obiectivul Dacia este acela de a produce o gamă de vehicule robuste, fiabile şi accesibile pentru clienţii români şi străini, la standarde de calitate Renault. Calitatea produselor Dacia este recunoscută la nivel internaţional. În cadrul sondajelor realizate de institute şi publicaţii de specialitate, clienţii Dacia se declară foarte satisfăcuţi în legătură cu calitatea maşinilor Dacia. Dacia este a doua marcă a Grupului Renault.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/automobile-dacia/1-milion-de-cutii-de-viteze-tlx-fabricate-la-uzina-mecanica-si-sasiuri-dacia