Safari cosmic în Timişoara - 24 de studenţi europeni îşi caută stelele norocoase la Timişoara

Timisoara - 24 iulie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Organizaţia studenţească BEST Timişoara desfăşoară în perioada 24 Iulie - 4 August, în Timişoara cursul internaţional despre astronomie „Undress the Stars”. Acest eveniment academic se bucură de prezenţa a 24 de studenţi proveniţi de la tot atâtea universităţi tehnice de prestigiu din Europa. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc Luni, 28 Iulie în cadrul complexului Baza 2 a Universităţii „Politehnica” Timişoara.

Din curricula cursului de astronomie fac parte următoarele: curs introductiv despre constelaţie şi mitologie, astronomie pentru amatori, observarea stelelor, geometria universului, catastrofe cosmice, prezentări despre eclipse solare, simulatoare spaţiale. Participanţii vor avea ocazia pe parcursul evenimentului să construiască chiar si o luneta. Alte moment de maxim interes le reprezintă observarea eclipsei parţiale de soare din data de 1 august precum şi prezentarea Planetariului si Observatorului Timişoara. Orele de curs vor fi ţinute de către profesori din cadrul Universităţii “Politehnica” Timişoara si a Universităţii de Vest. De asemenea se vor purta discuţii cu reprezentanţii astroclubului ALTSAIR şi al Observatorului Astronomic Timişoara.
Nu va lipsi nici progamul social- parte importantă ce are ca scop promovarea oraşului şi a ţării. În acest sens în perioada 25-27 iulie participanţilor li se va prezenta Capitala Culturală Europeană 2007- Sibiu. Mai mult, în fiecare seară vor avea loc discuţii şi petreceri ceu diferite tematici ce au rolul de a evidenţia culturile altor ţări.
Evenimentul s-a realizat cu sprijinul Agenţiei pentru Sprijinirea Tinerilor, Autorităţii Nationale pentru Tineret, Consiliului Judetean Timiş, Consiliului Local Timisoara, Universităţii “Politehnica” din Timişoara şi Universităţii de Vest Timişoara.

Despre BEST Timisoara

BEST este o organizaţie studenţească non-profit, fondată în 1989 la Grenoble, ca răspuns la necesitatea implicării şi comunicării între studenţii facultăţilor tehnice din Europa. Scopul BEST este dezvoltarea studenţilor tehnici prin accesul la educaţie complementară şi prin suport în carieră. În momentul de faţă, BEST înseamnă o reţea de 76 grupuri locale în cele mai importante universităţi din 29 de ţări europene. Grupul local Timişoara a fost fondat în 1991 şi în prezent numără 50 de membri voluntari, studenţi ai Universităţii “Politehnica” Timişoara.

Mincu Cristina
PR responsible BEST Timisoara
E-mail: Cristina.Mincu@BEST.eu.org
Web: www.BEST.upt.ro