11 iulie: Ziua Mondială a Populaţiei

Iasi - 9 iulie 2008

Comunicat tip General in Social

În anul 1974, O.N.U. a proclamat Anul Internaţional al Populaţiei şi a invitat, pentru prima dată în istorie, toate statele lumii la Conferinţa Mondială a Populaţiei ale cărei lucrări s-au desfăşurat în luna august în capitala României. Scopul marcării Zilei Mondiale a Populaţiei este tocmai focusarea atenţiei asupra urgenţei şi importanţei problemelor legate de populaţie. Din perspectiva cercetării şi dezvoltării calităţii alimentelor consumate de populaţie, nu puţine sunt proiectele specifice, urmărite îndeaproape şi fondate de Comisia Europeană; se remarcă, în acest sens, alături de altele, proiectul NOCHEMFOOD (http://www.nochemfood.org/). Există apoi diferite tehnologii care se bucură de unanimă apreciere în domeniul industriei alimentare, protecţiei mediului, agriculturii ecologice sau zootehniei, cum ar fi tehnologia elveţiană „GEOLIFE” (materiale originale putând fi consultate la adresa http://www.bioma.com/ sau versiunea din limba română - www.bioma.ro).

11 iulie: Ziua Mondială a Populaţiei

În anul 1974, O.N.U. a proclamat Anul Internaţional al Populaţiei şi a invitat, pentru prima dată în istorie, toate statele lumii la Conferinţa Mondială a Populaţiei ale cărei lucrări s-au desfăşurat în luna august în capitala României.
În acel an, numărul populaţiei mondiale ajunsese la 4 miliarde locuitori, iar 13 ani mai târziu (1987) în ziua de 11 iulie populaţia lumii a atins cifra de 5 miliarde de locuitori. “Orologiul demografic” arăta la începutul mileniului trei o populaţie de 6 miliarde de locuitori.
Creşterea populaţiei mondiale constituie o problemă globală căreia i se caută explicaţii ştiinţifice şi i se propun strategii integrate la fel ca şi celorlalte probleme care au dobândit un statut global.
În acest context, începând cu anii `90, România, ca şi majoritatea ţărilor europene, cunoaşte o schimbare a evoluţiei demografice, creşterea fiind înlocuită din păcate, de un declin demografic.
Scopul marcării Zilei Mondiale a Populaţiei este tocmai focusarea atenţiei asupra urgenţei şi importanţei problemelor legate de populaţie. Este o dată simbolică şi de reflecţie asupra situaţiei generale de pe glob. Vom aduce în discuţie în rândurile ce urmează doar câteva dintre astfel de probleme în ceea ce priveşte populaţia lumii.
Din perspectiva cercetării şi dezvoltării calităţii alimentelor consumate de populaţie, nu puţine sunt proiectele specifice, urmărite îndeaproape şi fondate de Comisia Europeană; se remarcă, în acest sens, alături de altele, proiectul NOCHEMFOOD (http://www.nochemfood.org/).
Există apoi diferite tehnologii care se bucură de unanimă apreciere în domeniul industriei alimentare, protecţiei mediului, agriculturii ecologice sau zootehniei, cum ar fi tehnologia elveţiană „GEOLIFE”. Destule sunt informaţiile care relevă acest lucru (materiale originale putând fi consultate la adresa http://www.bioma.com/ sau versiunea din limba română - www.bioma.ro).
Spre exemplu, tehnologia GEOLIFE amintită a acordat un loc aparte cercetării şi producerii unor tratamente ecologice pentru industria agro-alimentară, precum: PROTOS – tratament ecologic pentru vinificaţie, PIXI® - conservant ecologic pentru produselor de mezelărie: salamuri, cârnaţi, mortadella, pastrame etc., MILSYNTH – tratament ecologic pentru realizarea produselor lactate, a brânzeturilor. Avantajul cel mai important al acestor produse este acela al utilizării lor cu scopul de a înlocui moleculele periculoase pentru sănătate, cancerigene utilizate în conservarea actuală a alimentelor. În acest sens, MILSYNTH substituie cu succes sorbatul de potasiu (E-202) şi anhidrida sulfuroasă (SO2), având capacitatea de a mări viaţa zerului de la 10 ore la 3-4 zile. Se ştie că zerul din lapte utilizat în industria cosmetică şi farmaceutică, industria agroalimentară, precum şi în furajarea zootehnică, se alterează foarte repede, devenind chiar toxic.
De asemenea, scopul principal al produsului PIXI este tocmai înlocuirea moleculelor periculoase (nitriţi, nitraţi) din prepararea produselor de mezelărie — salamuri, cârnaţi, mortadella, pastrame etc. – sau a alimentelor ce se conservă.
Acelaşi rol important îl are şi produsul PROTOS, care substituie moleculele periculoase pentru sănătatea omului întrebuinţate în prezent pe scară largă în vinificaţie. Se ştie faptul că metabisulfitul (bioxidul) se utilizează de mai multe ori pe parcursul tratării vinului, sulful putând atinge până la 150-180 mg/litru. Depăşirea acestei proporţii este foarte periculoasă pentru sănătatea consumatorilor. Totodată, cu acest produs se pot trata cu succes şi vinurile cu un anume grad de oţetire, cu o aciditate volatilă. De asemenea, vinul alterat (urât mirositor) poate fi recuperat în mod îmbucurător prin tratament cu produsul PROTOS.
Sigur, calitatea alimentaţiei zilnice reprezintă unul dintre importantele principii de respectat alături de toate celelalte care concură la trăirea unei vieţi frumoase şi sănătoase pentru fiecare dintre noi.

Despre BIOMA AGRO ECOLOGY CO ROMANIA

S.C. BIOMA AGRO ECOLOGY CO S.R.L. S.C. BIOMA AGRO ECOLOGY CO S.R.L. este unic distribuitor pentru Romania al societatii omonime din Elvetia, cu larga recunoastere in domeniul cercetarii si productiei eco-biologice, implicata in cele mai complexe programe de cercetare pe plan mondial, fiind prezenta in 21 de tari europene prin gama de produse GEOLIFE® LINE. Certificate atoxic de catre Oficiul Federal de Sanatate Publica din Berna (Elvetia), publicate in lista oficiala a FIBLbine , BIO-Suisse, Micro-Bio, EU, IFOAM, Biocerto, Bioagricoop, Bioinspect, respectiv Ecoinspect (reprezentanta Bioinspect din Romania) produsele din gama GEOLIFE®LINE sunt utilizate cu rezultate remarcabile in: agricultura, mediu, zootehnie si industria alimentara
Vasilica Onofrei
Consilier relaţii publice şi marketing
Bioma Agro Ecology Co
www.bioma.ro
tel. mobil: 0741 706 602
tel./fax: 0232 211 273

bioma.ecology@gmail.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bioma-agro-ecology-co-romania/11-iulie-ziua-mondiala-a-populatiei