parteneri europeni

Comunicat de presă
referitor la Conferința privind campania de informare și conștientizare

„ADMIS pe piaţa muncii! – Programul care spune DA integrării profesionale a rromilor“

BUCURESTI - 11 august 2015

Comunicat tip General in Administratie Publica, Social, Cursuri

În data de 10 august 2015, la Hotel Unique din București, s-a desfăşurat Conferința de presă în cadrul proiectului „ADMIS pe piața muncii!“, implementat de Asociația pentru Formare în Domeniul Securității Private (AFDSP), în parteneriat cu Fundaţia pentru Învăţământ (FPI) și Centrul de Consultanță și Studii Europene (CCSE).

ADMIS pe piața muncii!

ADMIS pe piața muncii!

 Împreună, prin MUNCĂ, putem dărâma bariere! 

Spune DA integrării RROMILOR pe piaţa muncii!

Având sloganul Împreună, prin MUNCĂ, putem dărâma bariere! Spune DA integrării RROMILOR pe piaţa muncii!, proiectul „ADMIS pe piața muncii – Construirea unui model complex de integrare profesională a persoanelor de etnie rromă din regiunile BI, NV, SE si SM, în vederea îmbunătățirii accesului acestora pe piața muncii“ urmărește informarea, consilierea vocațională, formarea profesională, medierea și plasarea pe piața muncii a persoanelor de etnie rromă din regiunile București-Ilfov, Nord-Vest, Sud-Est şi Sud-Muntenia.

La eveniment au participat Anghel Natalia Izabela, consilier vocațional în cadrul Asociației pentru Formare în Domeniul Securității Private (AFDSP), Bogdan Tănase, mediator în cadrul Fundaţiei pentru Învăţământ (FPI) și Anca Mureșan, producător de film, ce a realizat filmul documentar prezentat în cadrul conferinței. Mai jos redăm câteva dintre declarațiile acestora.

Anghel Natalia Izabela, consilier vocațional AFDSP:

„În cadrul serviciului de consiliere vocațională, redăm posibilitatea beneficiarului de a se descoperi pe sine, cu calități, defecte și preocupări, astfel încât așteptările și atitudinile sale să rezoneze cu expectanțele din piața muncii. Scopul nostru este să-i ajutăm în a-și construi atitudinea potrivită, care să însoțească aptitudinea descoperită în cadrul consilierii și șlefuită mai apoi, în procesul de calificare profesională. Am pornit la drum motivați și cu resursele activate, încercând să dărâmăm barierele dintre individ și societate, pentru că cel care este discrimat, la rândul său discriminează, perpetuând într-un mod vicios relația acestuia cu societatea. De asemenea, am încercat să construim un prim liant, între nevoile beneficiarului și ale angajatorului, menit să-i asigure baza de siguranță necesară integrării într-un colectiv nou“. 

Bogdan Tănase, mediator social în cadrul Fundației pentru Învățământ:

„Ne bucurăm că am putut avea un rol important în implementarea cu succes a activităților de formare din cadrul proiectului - ADMIS pe piața muncii. Până în prezent, am derulat zece programe de calificare, în următoarele domenii: lucrător în alimentație - ajutor de bucătar, lucrător în alimentație - ajutor de ospătar, lucrător pentru estetică și îngrijirea corpului omenesc, lucrător în comerț, babysitter, agent de curățenie, măcelar, lucrător finisor pentru construcții, lucrător în tricotaje confecții, îngrijitoare bătrâni la domiciliu.

Fundația pentru Învățământ a acoperit cu preponderență Regiunea Sud-Muntenia și Regiunea București-Ilfov, asigurând expertiza și resursele umane pentru implementare în conformitate cu activitățile prevăzute în planul de lucru, respectiv formarea profesională și certificarea a 300 de persoane de etnie rromă“. 

Anca Mureșan, producător de film:

„Spune DA integrării RROMILOR pe piaţa muncii – ar trebui să fie nu numai sloganul proiectului ADMIS pe piața muncii, ci și un mesaj pentru noi toți. Acela de a nu vedea lucrurile numai în alb și negru – prin discriminare sau excludere, ci de a face un apel la mediere și toleranță, atunci când vorbim de integrarea rromilor pe piața muncii. Asta ne-am propus și noi să facem prin filmul documentar realizat în cadrul acestui proiect, așa că am adus laolaltă personalități, specialiști și beneficiari, lăsând publicul să își formeze o opinie documentată pe marginea acestui subiect. Sperăm că am reușit“.

Informații detaliate privind rezultatele programului, precum și filmul documentar realizat în cadrul proiectului „ADMIS pe piața muncii – Construirea unui model complex de integrare profesională a persoanelor de etnie rromă din regiunile BI, NV, SE si SM, în vederea îmbunătățirii accesului acestora pe piața muncii“ se regăsesc pe website-ul - www.rrom-admis.ro, precum și pe:

https://www.youtube.com/watch?v=HBz3K7fEKRM

https://vimeo.com/135257661

https://www.facebook.com/spunedaintegrariirromilorpepiatamuncii

Asociația pentru Formare în Domeniul Securității Private (AFDSP), Lider de Parteneriat în cadrul proiectului, este o organizație tânără, dar ambițioasă și cu rezultate deosebite. AFDSP deține expertiză în domeniul formării și integrării profesionale a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, indiferent de vârstă, sex, religie, statut pe piața muncii având ca principală misiune combaterea discriminării și identificarea tuturor pârghiilor necesare pentru dărâmarea barierelor existente în accesarea unui loc de muncă de către persoanele dezavantajate.

Despre BLUE FILM PRODUCTION

Blue Film Production a fost infiintata in 2009, de catre Anca Muresan, un realizator si producator film / tv din Constanta. Fiind un mic studio de productie film / video / tv, productiile sunt inregistrate de obicei pe teren (la sediul partenerilor nostri) sau in platou. Blue Film a creat si dezvoltat conceptul de “smart-cross-media”, prin servicii de promovare - informare si publicitate, adaptate nevoilor clientilor, in functie de profilul acestora, de bugetul disponibil, dar si de specificul canalului de comunicare ales – print/presa scrisa, audio/radio, video/tv, online, outdoor sau multimedia. Prin “smart-cross-media”, se pastreaza conceptul de identitate vizuala, indiferent de canalele de comunicare alese, pentru a avea costuri mai mici.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/blue-film-production/admis-pe-piata-muncii-programul-care-spune-da-integrarii-profesionale-a-rromilor