Tortul si Painea Anului 2015: gust, inovatie si ingrediente indigene

Targu Mures - 2 martie 2015

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, HoReCa

Numerosi brutari si cofetari din toata tara vor intra in cursa pentru premierea celei mai inovatoare paini si a celui mai gustos tort, cu prilejul expozitiei GastroPan . Dincolo de trofeele si premiile puse la bataie, castigatorii vor beneficia de o promovare mediatica intensa. In plus, reteta Tortului Anului va putea fi preluata de mai multi producatori din tara, produsul ajungand astfel la cat mai multi consumatori.

Tortul si Painea Anului 2015: gust, inovatie si ingrediente indigene

Concursurile GastroPan se vor desfasura in cadrul celei mai mari expozitii dedicate sectorului de panificatie, cofetarie si HoReCa, ce se va desfasura in perioada 19-21 martie 2015 la Centrul Expo President din Targu Mures. Dintre cele 8 categorii competitionale, concursurile care desemneaza Tortul si Painea Anului 2015 sunt cele mai importante, atat pentru concurenti cat si pentru publicul larg.

Cel mai gustos tort obtinut din ingrediente indigene va fi Tortul Anului 2015

Competitia pentru desemnarea celui mai bun tort din 2015 ii provoaca pe concurenti sa dezvolte un tort gustos si inovator folosind ingrediente disponibile pe plan autohton, reinventand retete consacrate si adaptandu-le la noile tendinte alimentare. Trofeul Tortul Anului 2015 va fi atribuit concurentului care prezinta cel mai gustos tort obtinut pe baza unei retete originale, din ingrediente preponderent indigene. Juriul va analiza calitatea blaturilor, gradul de insiropare, compozitia cremelor, ingredientele folosite, caracterul sanatos al acestora dar si armonia dintre continutul si decorul tortului.

Cofetaria care isi va adjudeca trofeul Tortul Anului 2015 se va bucura de o campanie de promovare in mass media, iar tortul va putea fi produs de orice alt laborator de cofetarie interesat, cu conditia de a respecta reteta originala si de a promova produsul sub denumirea de „Tortul Anului 2015 - GastroPan”.

O paine ce respecta traditia si adopta inovatia va fi Painea Anului 2015

Brutarii din toate colturile tarii sunt provocati sa produca cea mai inovatoare paine, un sortiment nou, necomercializat inca, dar care sa respecte tendintele actuale din alimentatia consumatorilor si totodata sa se adapteze specificului local si gusturilor autohtone. Juriul va decide carui sortiment i se va cuveni titlul „Painea Anului 2015” dupa analiza mai multor factori precum proprietatile organoleptice (forma aspect, structura miezului si a cojii, aroma) sau caracterul inovator.

Reteta castigatoare va beneficia de promovare mediatica in toata tara, astfel brutaria detinatoare a trofeului castigand notorietate, iar consumatorii dobandind acces la un nou sortiment de paine.

Dincolo de cele mai gustoase torturi si cea mai inovatoare paine, la concursurile GastroPan vor mai fi premiate cele mai bune produse de patiserie, cele mai reusite platouri reci, cele mai impresionante sculpturi culinare si cele mai bune piese artistice obtinute din aluat de panificatie, zahar sau Isomalt.

Expozitia GastroPan isi asteapta vizitatorii in perioada 19-21 martie 2015, in intervalul orar 10:00 - 18:00. Pentru detalii si taloane de acces la eveniment vizitati pagina www.gastropan.ro

Contact organizatori: Telefon 0266-219.392 | Mobil 0733-313.042 | E-mail info@gastropan.ro

Despre Boro Info SRL

BORO-INFO SRL are o experienta de peste 14 ani in editarea revistelor de specialitate si organizarea de evenimente de afaceri.
Principalele produse ale companiei sunt:
BRUTARUL-COFETARUL - Revista pentru brutarii, patiserii, cofetarii, gelaterii si ciocolaterii;
GASTROMEDIA - Revista operatorilor din alimentatia publica si industria ospitalitatii;
GASTROPAN - Expoziţie internationala de solutii si tehnologii de panificatie, cofetarie, gelaterie, ciocolaterie, cafea si alimentatie publica

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/boro-info-srl1/tortul-si-painea-anului-2015-gust-inovatie-si-ingrediente-indigene