Conferința Forbes Agriculture: despre business în domeniul agricol

BUCURESTI - 25 mai 2016

Comunicat tip General in Agricultura

Forbes România a organizat marți, 24 mai, la Grand Hotel Continental, Forbes Conference on Agriculture, primul eveniment Forbes centrat pe agricultură.

Conferința Forbes Agriculture: despre business în domeniul agricol

În cadrul conferinței s-au discutat teme de actualitate pentru domeniul agriculturii, precum statusul programelor naționale și europene și agențiilor de plăți orientate către agricultură și fermieri, relația producătorilor români cu retailerii pe partea de distribuție și vânzare, imaginea agriculturii ecologice românești.

Speakerii invitați au fost persoane cu expertiză în domeniul agriculturii. Din partea autorităților au vorbit domnul director general APIA, Florin Marius Faur, doamna director, Andreea Agrigoroaei, Direcția Generală pentru Dezvoltare Rurală, MADR, directorul general adjunct AFIR, Marius Ciprian Toth și Alexandru Coita, director de strategie la Bursa Română de Mărfuri (BRM) și Managing Partner la Ganes. Din partea asociaților i-am avut ca speakeri pe președintele PRO AGRO, Emil Florian Dumitru, președintele Confederației Asociațiilor Țărănești din România (CATAR), Gheorghe Vlad, președintele Asociației Tânărul Fermier, Marian Vișu-Iliescu și dr. ing. Ion Toncea, președintele Asociatiei Române pentru Agricultură Durabilă (ARAD). De asemenea, au fost invitați să intervină domnul Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs & Communication, Kaufland România și Iulian Ciucă, Manager EcoFerm (Cris-Tim).

„Începând din 2012, România a avut aproape zero corecții financiare la absorbția fondurilor europene pentru agricultură”, a afirmat directorul general APIA Florin Marius Faur, prezentând calendarul în curs pentru Agenție.

Andreea Agrigoroaei, din partea MADR, a prezentat statusul măsurilor și submăsurilor PNDR, precum și gestionarea situaților delicate. Totodată, dumneaei a menționat că „avem speranţa de a rezolva problemele în cazul programului Micii Fermieri pe lanţul de aprovizionare”.

„Consumatorul român preferă produse autohtone, pentru că este naționalist, însă fermierul român nu este foarte bine asociat” a punctat în timpul intervenției sale președintele PRO AGRO, Emil Florian Dumitru.

Dr. Ing. Ion Toncea, președinte ARAD a avut o comunicare pe 20 de ani de agricultură ecologică în România. „În prezent, România are aproape 300.000 de hectare cultivate în sistem ecologic” a declarat acesta. Domnul Toncea a precizat că în cazul României este recunoscut și acceptat folosirea termenului de agricultură ecologică și nu bio. Situația este similară și în Italia, în timp ce în Spania este permisă utilizarea ambilor termeni.

„Suntem deschiși să încheiem parteneriate pe termen lung cu producătorii locali”, a precizat pe parcursul intervenției sale, Valer Hancaș, din partea Kaufland.

Gheorghe Vlad, președintele CATAR a intervenit vorbind despre relația cu marii retaileri și  aspecte ce țin de distribuție, vânzare, plăți.

Președintele Asociației Tânărul Fermier, Marian Vișu-Iliescu a punctat situația tinerilor fermieri în mediul rural românesc, menționând unele probleme și propuneri de a încuraja creșterea și stabilizarea micilor fermieri români. Un astfel de exemplu a fost idea de conlucrare alături de marii fermieri în dezvoltarea regională și atragerea de input-uri.

Puteți vizualiza lista completă a speakerilor accesând linkul următor: http://www.forbes.ro/evenimente/forbes-conferince-agriculture

Galeria de fotografii este disponibilă accesând linkul:

Eveniment organizat cu susținerea partenerilor: BMW România, Carrefour, Kaufland și Agricola.

Parteneri media: Cariere, manager.ro, TrainYourBrain, Femei în Afaceri, comunicatedepresa.ro, FNTM, IQads, Business 24, ziare.com, Marketing România, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol și știriagricole.ro

Persoană de contact:

Ana Cooper

Event Director

0720.022.042

Ana.cooper@forbes.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bp-publishing/conferinta-forbes-agriculture-despre-business-in-domeniul-agricol1