In curand va fi desemnat cel mai bun comunicator de stiinta din Romania

BUCURESTI - 19 mai 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

In data de 22 mai va avea loc finala nationala a competitiei globale FameLab , proiect organizat de British Council in asociere cu The Times Cheltenham Science Festival din Marea Britanie, in care participa 28 de tari din intreaga lume.

Competitia, conceputa pentru a promova tinerii care au talentul si abilitatile necesare comunicarii stiintei catre publicul larg, se va desfasura in Bucuresti, la ARCUB, incepand cu ora 17.00. Accesul publicului este liber, in limita locurilor disponibile.

FameLab Romania

FameLab Romania

FameLab se afla la a saptea editie in Romania si se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, care studiaza sau lucreaza in domeniul stiintei, tehnologiei, ingineriei sau matematicii.

Cei 12 participanti care vor concura in finala din Bucuresti au fost selectati in urma preselectiei nationale. Fiecare dintre ei va avea la dispozitie doar 3 minute pentru a-si demonstra, in fata juriului de specialitate si a publicului larg, talentul de a prezenta un subiect stiintific intr-o maniera distractiva, originala, care sa capteze atentia audientei.

Concurentii selectionati pentru finala nationala au participat la o sesiune de pregatire intensa, sustinuta de o echipa de experti in comunicarea stiintei si media, din Marea Britanie si Romania, in cadrul careia au incercat sa isi perfectioneze aptitudinile de comunicare, prezenta scenica si atitudinea in fata camerei de filmat. 

Finala FameLab Romania va fi filmata si difuzata ulterior de catre DigiWorld, unul dintre partenerii principali ai acestei editii. Digi World este unul dintre canalele de film documentar din portofoliul RCS &RDS al carui continut se bazeaza pe cunoastere, curiozitate, experienta si divertisment. Grila de programe contine filme documentare si emisiuni despre natura, stiinta si tehnologie, geografie si calatorie, arta si istorie, IT si gadgeturi, dar si productii proprii. 

Fun Science, care  dezvolta programe educationale orientate spre divertisment in aproape toate domeniile stiintei, va incinge atmosfera prin cateva experimente interactive, oferind astfel publicului ocazia de a vedea o noua metoda de prezentare a stiintei.

Preselectiile au avut loc la Universitatea Politehnica Bucuresti, in cadrul POLIFEST, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, pe parcursul Festivalului de Stiinta, la Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa si la Universitatea de Medicina si Farmacie ''Carol Davila'' in cadrul unei competitii organizate de Societatea Nationala de Neurostiinte si Organizatia Studentilor Medicinisti cu Activitate Stiintifica.

De asemenea, cu sprijinul companiei Intel, tinerii din toata tara au avut posibilitatea de a participa la preselectia online prin postarea prezentarilor video pe o platforma creata special pentru acest proiect de catre Intel, partener principal si traditional al proiectului FameLab. Finalistul din Romania se va bucura de un premiu special pe care il va primi de la Intel Romania.

Castigatorul FameLab Romania va reprezenta tara noastra la finala internationala ce se va desfasura in cadrul Festivalului de Stiinta de la Cheltenham, Marea Britanie, in perioada 3-8 iunie 2014.

Proiectul FameLab este sustinut si in acest an de Xerox Romania, care va oferi si premii concurentilor clasati pe primele trei locuri.

Alti parteneri fara de care proiectul nu s-ar putea desfasura sunt Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB, Editura Humanitas, Asociatia pentru Educatie si Stiinta Hermann Oberth, UEFISCDI, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Organizatia Studentilor Medicinisti cu Activitate Stiintifica, Societatea Nationala de Neurostiinte, Universitatea Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa".

FameLab este sustinut inca de la primele editii de partenerii media Ziarul Stiintelor si Hotnews.

Despre British Council

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale ce oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, limba engleză şi artă. British Council este o organizaţie apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic. Pentru mai multe informaţii despre activitatea British Council în România, vizitaţi: www.britishcouncil.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/british-council1/in-curand-va-fi-desemnat-cel-mai-bun-comunicator-de-stiinta-din-romania