Conferința de închidere a proiectului “ICAR - Incluziune prin microCredit și Ajutor Reciproc"

BUCURESTI - 10 decembrie 2015

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, Finante / Contabilitate

Marți, 15.12.2015 va avea loc conferința de finalizare a implementării proiectului “ICAR Incluziune prin micro Credit și Ajutor Reciproc – strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare și creare de întreprinderi sociale”, derulat de Uniunea Națională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților din România, alături de 27 de parteneri la nivel național. Proiectul implementat în perioada ianuarie – decembrie 2015 este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Evenimentul se va desfășura la Hotel Royal din București, începând cu ora 09.00.

Conferința va avea ca principale obiective prezentarea activităților derulate și diseminarea rezultatelor obținute pe perioada implementării proiectului. Totodată, un scop secundar al evenimentului este acela de a promova economia socială ca un instrument flexibil și eficient de integrare pe piața muncii a persoanelor defavorizate, în special în contextul socio-economic actual.

Prin implementarea proiectului partenerii și-au propus să atingă următoarele obiective:

• promovarea și dezvoltarea intreprinderilor sociale;

• consolidarea capacităților, compențentelor, cunoștințelor, stimei de sine persoanbelor ce provin din grupuri vulnerabile;

• înființarea unui numar de 9 C.A.R. - Structuri de economie sociala (SES) și dezvoltarea activității a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit și organizațiile de micro-finanțare

• crearea a 36 de noi locuri de muncă din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: București, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia și Nord - Est.

Astfel, pentru realizarea cu succes a obiectivelor mai sus menționate, în proiect au fost implicați 20 de specialiști în economie socială, formatori autorizați ANC, care au organizat sesiuni de consiliere și orientare în domeniul economiei sociale pentru un număr de 400 de persoane aparținând grupului țintă al proiectului, după cum

urmează: 235 femei, 10 persoane de etnie romă, 15 persoane cu dizabilități, 120 persoane aparținând altor grupuri vulnerabile. De asemenea, 120 de persoane din grupul țintă au participat la cursurile de economie socială și înființarea celor 9 structuri de economie socială prevăzute în proiect (5 în mediul rural și 4 în mediul urban). Cele 9 SES-uri înființate au creat 36 de locuri de muncă, dintre care 24 dedicate persoanelor din categorii defavorizate.Realizarea cu succes a tuturor obiectivelor stabilite în debutul proiectului, este un aspect care vine să demonstreze încă o dată utilitatea, eficiența și flexibilitatea economiei sociale în procesul de integrare pe piața muncii a persoanelor care provin din categorii defavorizate, dar și în procesul de dezvoltare economică a comunităților sărace.Pentru informații suplimentare cu privire la activitățile proiectului sau confirmarea participării la eveniment ne puteți contacta la adresa de e-mail uncar@uncar.ro.*Proiectul este implementat de Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania alaturi de 27 de parteneri la nivel national, dupa cum urmeaza: Fundația pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Argeș, Uniunea Teritoriala Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Buzau, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Dambovita, Uniunea Teritoriala a Caselor de Ajutor Reciproc Hunedoara, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor Mures, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor Dolj, Uniunea Teritoriala Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor Braila, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Valcea, Casa de Ajutor Reciproc Alprom I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Silvapam I.F.N, Casa de Ajutor Reciproc Tractorul Brasov I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Braila, Casa de Ajutor Reciproc Municipiul Bucuresti, Casa de Ajutor Reciproc Solidaritatea Braila, Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Targoviste, Casa de Ajutor Reciproc Judetean Targoviste, Casa de Ajutor Reciproc Apcarom Buzau I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Unirea Deva I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Zarand I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Hateg I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Decebal I.F.N. Deva, Casa de Ajutor Reciproc Sanitar Ramnicu Valcea I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc IFN C.F.R. Ramnicu Valcea, Casa de Ajutor Reciproc I.F.N Municipal Ramnicu Valcea, Asociatia Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Falticeni I.F.N., Casa de Ajutor Reciproc Solidaritatea IFN Buhusi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/c-a-r/conferinta-de-inchidere-a-proiectului-icar-incluziune-prin-microcredit-si-ajutor-reciproc