Noi servicii dedicate comunitatii de afaceri de catre CCIB

BUCURESTI - 12 iulie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, ONG, Social

Recent a avut loc Adunarea generala a reprezentantilor membrilor Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB). Pe ordinea de zi a adunarii – statutar constituita – s-au aflat atat probleme organizatorice, cat si probleme de natura strategica.

Noi servicii dedicate comunitatii de afaceri de catre CCIB

In prima parte a evenimentului a fost dezbatut Raportul privind evolutia comertului, industriei, serviciilor si a altor activitati din municipiul Bucuresti, a fost dezbatut si aprobat Raportul Colegiului de Conducere privind activitatea CCIB in intervalul iulie 2012 – iunie 2013 si au fost aprobate deciziile adoptate de Colegiul de Conducere in aceasta perioada.

Potrivit raportului privind activitatea CCIB, prezentat de prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene, in perioada analizata au fost organizate 10 misiuni economice si forumuri de afaceri in strainatate – indeosebi in spatii din afara Uniunii Europene, precum si 10 forumuri economice la Bucuresti, cu parteneri din Asia, Africa, America de Sud, dar si din Europa. Presedintele CCIB a subliniat implicarea CCIB in cadrul unor Consilii de afaceri, in special pe relatia cu Federatia Rusa si Egiptul, dar si activitatea desfasurata la nivelul Asociatiei Camerelor de Comert Dunarene.

De asemenea, in luna octombrie 2012, Camera bucuresteana a deschis inca o reprezentanta in R. P. Chineza, la Beijing, proiect realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe si al Ministerului Economiei. Pentru perioada urmatoare este prevazuta inaugurarea unor astfel de birouri in Maroc, dar si la Skopje (Macedonia) pentru zona balcanica.

Pe plan intern, CCIB si-a adaptat oferta de servicii la cerintele pietei, un exemplu elocvent in acest sens fiind Certificatul Excellent SME, produs dezvoltat de CCIB si COFACE Romania, destinat companiilor romanesti din segmentul IMM, carora le certifica performanta obtinuta si situatia pozitiva din punctul de vedere al riscului comercial si al sigurantei in afaceri. In perioada urmatoare, se va acorda o atentie deosebita promovarii si dezvoltarii serviciilor de arbitraj si de mediere, deschiderii Terminalului BRM Muntenia, acordarii de consultanta in initierea si scrierea de proiecte pentru companiile bucurestene, dar si implicarii intr-o mai mare masura in dialogul economico-social.

Potrivit documentului amintit, apropierea mediului academic de mediul economic; identificarea de solutii la problemele intampinate in derularea unor proiecte finantate prin POS-DRU; formarea continua si eficienta accesului la piata; finantarea proiectelor de investitii; medierea, ca posibilitate de solutionare a conflictelor in afara salii de judecata au fost cateva dintre temele abordate in cadrul conferintelor, seminariilor si workshop-urilor organizate de CCIB in perioada iulie 2012-iunie 2013. Un alt proiect bine primit de piata romaneasca a fost China Machinery & Electronic Products Expo, expozitie organizata in cadrul TIBCO, la care au participat peste 60 de companii chineze.

Adunarea generala a aprobat, de asemenea, obiectivele CCIB aferente perioadei iulie 2013-iunie 2014, executia bugetara pe anul 2012 si proiectul bugetului pentru anul 2013, raportul Comisiei de Cenzori, Regulamentul de organizare si functionare al CCIB.

Biroul de Presa al CCIB

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - RomaniaTel./Fax: 021 319 0179

Taguri: CCIB