Timbru de mediu 2014-2015. Recuperare. Evitare. Cum fac sa recuperez timbru de mediu

BUCURESTI - 9 iulie 2014

Comunicat tip General in Auto

Mai merita sa recuperam sau evitam timbru de mediu? Toata lumea a aflat ca Ponta vrea sa ne dea banii in 5 ani. Se poate face ceva?

Noi zicem ca da.

De ce?

1.Puteti compensa cu datoriile de la stat in intregime

2.Puteti obtine toata suma platita in 2014-2015

Timbrul de mediu a inlocuit, de la jumatatea lunii martie, vechea taxa de poluare, insa modificarea a fost mai degraba una superficiala decat una de substanta.

Practic, autoritatile au schimbat denumirea taxei si cateva coordonate legate de calculul ei, insa, in esenta, problemele de reglementare raman, astfel ca si timbrul de mediu are toate sansele sa fie contestat cu succes in instanta.

Avocatul COTUC MARIUS, care a asistat mai multi clienti in recuperarea de la stat a sumelor platite ca taxa de inmatriculare, in diferitele forme sub care s-a regasit aceasta de-a lungul timpului in legislatia romaneasca, este de parere ca si timbrul de mediu, la fel ca taxele dinaintea lui, constituie o noua incalcare a dispozitiilor comunitare, fiind nelegal si discriminatoriu.

Avocatul are deja pe rolul instantelor actiuni pentru restituirea timbrului de mediu, dosarele avand sanse mari de reusita. Documentele necesare pentru a solicita recuperarea banilor din timbru sunt, potrivit avocatului:

• cartea de identitate a masinii in copie, cu prezentarea originalului in instanta pentru conformitate,

• contract de vanzare cumparare a autovehiculului,

• decizia de impunere a platii timbrului de mediu eliberata de Administratia Finaciara competenta si

• dovada platii timbrului de mediu. In cazul in care cei care au achitat timbrul de mediu nu mai detin o copie de pe chitanta fiscala trebuie sa se adreseze organului fiscal la care au platit taxa, care le va elibera o copie de pe documentul de plata.

In cazul ideal, un proces pentru recuperarea taxei auto dureaza 6- 8 luni

Totul depinde de obtinerea unei hotarari judecatoresti Avocat COLTUC MARIUS

www.coltuc.ro

avocat@coltuc.ro