„PREVENIREA SI MANAGEMENTUL DE CALAMITATI NATURALE” - joi 3 martie 2005 ora 18:00 la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti

BUCURESTI - 24 februarie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Manifestarea face parte dintr-o serie de 10 dezbateri publice care se organizeaza pe parcursul anului universitar 2004-2005, in cadrul proiectului de instruire si constientizarea publica ECOSTUD.
Joi 3 martie se vor aborda probleme legate de riscuri seismice, geomorfologice, hidrologice si atmosferice, interventii si asigurari.

Moderatorul intalnirii este Cristian LASCU, redactor sef al Revistei NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA.

Program:
·Pregatirea pentru cutremur – prezinta dr. Emil Sever GEORGESCU, seful Laboratorului de Risc Seismic si Prevenire a Dezastrelor - INCERC ;
·Riscuri geomorfologice – prezinta prof. univ dr. Mihai IELEINCZ, Cadedra de geomorfologie – Facultatea de Geografie – Universitatea Bucuresti.
·Riscuri hidrologice – prezinta cercetator dr. ing.Ion TECUCI, cercetator drd. ing Elisabeta OPRISAN – Institutul National de Hidrologie
·Riscuri atmosferice - prezinta cercetator Dumitru BALTA – Agentia Nationala de Meteorologie
·Conceptia privind sistemul national de management al situatiei de urgenta – prezinta colonel Bebe DOBRE -Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta
·Riscul de incendiu in caz de seism – prezinta maior Constanta ENE si colonel Ion VALE – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta
·Asigurarea cladirilor in caz de calamitati naturale - prezinta BCR ASIGURARI

Aceasta dezbatere publica se impune a fi utila din urmatoarele puncte de vedere:
-necesitatea cunoasterii si intelegerii acestor informatii, de catre populatie;
-lipsa in mass media a unor informatii referitoare la calamitati, bine fundamentate si suficient de detaliate.
-vehicularea in mass media a unei multitudini de zvonuri alarmiste, fara nici un fundament stiintific sau argumentari nepermis de violente cu privire la posibilitatea reducerii pagubelor materiale si umane pe baza implantarii unor sisteme viabile de avertizare in caz de dezastre.
-participarea activa a populatiei, in special a tinerei generatii la programele de instruire si pregatire in caz de dezastru (pregatirea pshiologica din timp, prin crearea unui tip de autoprogramare bazat pe reguli stricte, pregatire care sa preia controlul rational si constient).

Dezabaterea se inscrie in ansamblul masurilor adoptate (Legea Protectiei Civile) si al activitatilor desfasurate pentru protectia populatiei, a bunurilor materiale, a valorilor culturale si a factorilor de mediu in caz de dezastru.

Manifestarea este organizata de Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, UNESCO ProNatura si BCR ASIGURARI, cu sprijinul Facultatii de Hidrotehnica – Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si a Universitatii Bucuresti, sub patronajul Autoritatii Nationale pentru Tineret si Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. Partener media: B24 Fun. Spriijin mediatizare: RATB.

Despre Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti

*Proiectul Ecostud îşi propune că, printr-un parteneriat ce oferă forţă şi reprezentativitate la nivel naţional cu ONG-uri, universităţi, institute de cercetare, asociaţii profesionale şi patronale, publicaţii, să contribuie la conştientizarea şi instruirea tinerei generaţii referitor la necesitatea unei dezvoltări durabile a societăţii româneşti cu respectarea condiţiilor de protecţie a mediului.
Dezbaterile au ca scop concretizarea unor recomandări despre subiectele protecţiei mediului care vor sta la baza unor iniţiative viitoare în domeniu.


Vă mulţumim pentru atenţia acordată şi vă aşteptăm


Paul Bordas - coordonator proiect
tel: 0744 256 355
Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti ( Calea Plevnei 61, sector 1) tel: 315 25 42
anda@ccs.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/casa-de-cultura-a-studentilor-bucuresti/prevenirea-si-managementul-de-calamitati-naturale-joi-3-martie-2005-ora-1800-la-casa-de-cultura-a-studentilor-bucuresti