„Bucureştiul în alb şi negru ”

BUCURESTI - 4 iulie 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Arhitectura / Design, Educatie / Cultura

Asociaţia „ Bucureştiul meu drag”, împreună cu Casa de Cultură „Friedrich Schiller” vă invită joi 10 iulie 2014, ora 18,30 la vernisajul expoziţiei de fotografie „Bucureştiul în alb şi negru ” , care va avea loc la sediul Casei de Cultură „ Friedrich Schiller ” (Str. Batiştei, nr.15).

„Bucureştiul în alb şi negru ”

La  555 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului, veti putea vedea un București clasic și elegant prezentat în 36 fotografii alb-negru realizate de membrii asociației noastre. Este o reexpunere a expoziției din toamna 2013 într-o ambianță de București interbelic – Casa Schiller.

Capitală a unui pământ tragic unde adesea totul sfârşeşte în comic, Bucureştiul s-a lăsat în voia evenimentelor fără acea rigiditate şi, prin urmare fără acea fragilitate pe care o provoacă mânia. Iată de ce, străbătând curba sinuoasă a unui destin picaresc, Bucureştiul a rămas vesel.” (Paul Morand, 1935)

Expun : Alfredo Padron, Anca Coman, Andreea Grigorescu,  Andrei Bîrsan, Andrei Bosoiu, Călin Andrei Stan, Carmen Grădinaru, Cătălin Dinculescu, Cornel Hlupina, Cornel Petrescu, Cristian Bucur, Cristian Ihart, Cristina Bădescu, Cristina Tinta, Daliana Păcuraru, Dan Moruzan, Daniel Gheorghiţă, Diana Chiriac, Eli Driu, Elisei Noata, Iulia Herescu, Leonard Butuşină, Marcel Eremia, Maria Livia Chiorean, Mihai Petre, Mihai Roznovanu, Monica Bălăreanu, Monica Miron, Neculae Juncu, Radu Iacob, Răzvan Preda, Roberto Iosupescu, Sergiu Sfetcu, Ştefănel Vlad, Victor Ciurea, Vlad Eftenie.

Curatorul expozitiei este Mirela Momanu.

Vor prezenta:  arh. Andrei Pandele si  Andrei Birsan, presedintele  Asociației „ Bucureștiul meu drag”

Ilustrația muzicală: prof. Dumitru Sascău

Coordonator proiect: Aurora Fabritius

Asociaţia „Bucureştiul meu drag “ – memoria vizuală a oraşului. www.orasul.ro

„Merită să descoperim pentru noi toţi şi pentru copiii noştri farmecul locului, oamenii şi tradiţiile care l-au construit, care i-au definit spiritul şi care într-un fel sau altul interferează zilnic cu prezentul nostru. Prin excursii, expoziţii şi revista Bucureştiul meu drag promovăm cunoaşterea oraşului, aşa cum este el, cu bune şi cu rele.

Din decembrie 2007 avem la activ sute de excursii și expoziții de fotografie.

In fiecare lună invităm în „Revista Bucureștiul meu drag” fotografi, istorici, arhitecți, scriitori, profesori, iubitori ai Bucureștiului, să aleagă povești dragi lor și nouă și să le pună  în pagini de revistă.

Pe site-ul asociației www.orasul.ro avem postate peste 154.000 de fotografii care reprezintă memoria vizuală a Bucureștiului.” (Andrei Bîrsan, președintele  Asociației „ Bucureștiul meu drag”)

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/casa-de-culturafriedrich-schiller/bucurestiul-in-alb-si-negru1