Cătălin Predoiu despre prezenţa liderului Jobbik pe teritoriul României

BUCURESTI - 8 august 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Afaceri, Media / Publicitate, Politic, Social

Live site

„Gabor Vona a exploatat diferenţa dintre ceea ce reprezentanţii statului român, în frunte cu premierul, au anunţat, şi ceea ce au făcut de fapt”
Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu condamnă prezenţa pe teritoriul României a liderului formaţiunii extremiste maghiare Jobbik, Gabor Vona. Acesta a făcut ieri declaraţii la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal de la Borzont. În luna martie a acestui an, atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi premierul Victor Ponta, au afirmat că există intenţia ca Gabor Vona să fie declarat indezirabil pe teritoriul ţării noastre.

Warning: Illegal string offset 'html' in /var/www/html/comunicate/tmp/templates_c/5cace39557f6621ec4af4fbcc1eeba6d00118cff.file.index.html.php on line 341

Warning: Illegal string offset 'html' in /var/www/html/comunicate/tmp/templates_c/5cace39557f6621ec4af4fbcc1eeba6d00118cff.file.index.html.php on line 343
N
Cătălin Predoiu despre prezenţa liderului Jobbik pe teritoriul României

Cătălin Predoiu

Gabor Vona, liderul formaţiunii extremiste Jobbik, din Ungaria, se plimbă nestingherit prin România, în ciuda faptului că premierul Victor Ponta a dat asigurări că va fi declarat indezirabil. Presa a semnalat prezenţa lui Gabor Vona pe teritoriul României, ceea ce înseamnă că Victor Ponta a minţit din nou. În acest caz nu vorbim despre problemele de comportament şi caracter ale premierului, ci despre faptul că acţiunile sale lipsite de iresponsabilitate pun într-o lumină proastă statul român, subminându-i autoritatea şi credibilitatea. Liderul Jobbik a luat în derâdere bâlbele autorităţilor române, exploatând diferenţa dintre ceea ce reprezentanţii statului român, în frunte cu premierul, au anunţat, şi ceea ce au făcut de fapt”, este de părere Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL mai susţine că prezenţa în România la manifestări politice a unui lider extremist de tipul Gabor Vona reprezintă un real pericol la adresa democraţiei.

Liderul Jobbik şi-a făcut o faimă proastă prin declaraţii antidemocratice, antioccidentale, antisemite şi populiste, prin simpatia pe care i-o arată lui Vladimir Putin şi altor lideri autoritari. În apărarea principiilor constituţionale şi a valorilor democratice, statul român trebuie să arate fermitate, amendând derapajele grave”, declară Cătălin Predoiu.

Gabor Vona a fost, înainte de a conduce Jobbik, liderul fostei grupări Garda Maghiară, interzisă de instanţa de la Budapesta la începutul lunii iulie 2009.

Cătălin Predoiu

Candidatul PDL la prezidentiale

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/catalin-predoiu1/catalin-predoiu-despre-prezenta-liderului-jobbik-pe-teritoriul-romaniei