2000 de poziții deschise în peste 50 de companii așteaptă candidații la Angajatori de TOP Timișoara

BUCURESTI - 9 octombrie 2015

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, HR, Cursuri

Live site

Vino la cel mai mare târg de carieră, discută cu specialiștii în recrutare și găsește jobul potrivit!
În Timișoara se desfășoară cea de-a șaptea ediție a celui mai mare târg de carieră dedicat profesioniștilor și tinerilor aflați în căutarea unui job, Angajatori de TOP. Cei care vor vizita târgul în perioada 16-17 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri, vor putea alege din peste 2000 de oportunități și programe de internship, deschise în peste 50 de companii. Participanții la evenimentul de carieră pot interacționa cu unii dintre cei mai doriți angajatori la standul acestora, la Timișoara fiind prezente companii din domenii multiple, care recrutează candidați din toată țara, dar care oferă și programe internaționale. Vizitatorii vor putea alege dintr-o multitudine de poziții deschise, potrivite pentru toate nivelele de experiență, în departamente variate, de la IT/Tehnic până la Logistică sau Vânzări. Ediția aceasta vine și cu o noutate: posibilitatea candidaților de a discuta cu reprezentanții companiilor în cadrul unui interviu la finalul căruia pot primi un o ofertă de job.

2000 de poziții deschise în peste 50 de companii așteaptă candidații la Angajatori de TOP Timișoara

La această ediție Angajatori de TOP Timișoara sunt prezente companii importante, care au disponibile poziții pentru toate nivelele de experiență, de la programe de internship la joburi senior-level. Candidații care aleg să vină la evenimentul din Timișoara pot discuta față în față cu angajatorul despre oportunitățile din companie, despre mediul de lucru sau alte proiecte.

Printre oportunitățile de carieră 46% dintre joburi sunt dedicate candidați entry-level, 19% sunt poziții middle-level, în timp ce 15% sunt poziții senior-level pentru profesioniștii cu experiență care depășește 3-5 ani. Vești bune și pentru studenții sau absolvenții aflați la 

început de carieră, 19% din pozițiile de la Angajatori de TOP Timișoara sunt programe de internship. În cadrul acestor programe, ei pot să acumuleze experiență practică în companii multinaționale sau își pot completa cunoștințele teoretice.

Oportunități de carieră internaționale. Oportunități interesante îi așteaptă inclusiv pe cei care își doresc o carieră la nivel internațional sau care vor să facă o schimbare în carieră și vor să se dezvolte profesional într-un mediu cultural divers. Aproximativ 37% dintre angajatori pun la dispoziție poziții internaționale, fie că acestea sunt pe o durată limitată de timp sau permanente. Câteva dintre aceste companii sunt: Valeo Lighting Injection, Mahle, Virtual7, Bosch Service Solutions, HELLA Romania, Zoppas Group, Survey Sampling International (SSI) etc.

Inovația ediției a șaptea Angajatori de TOP Timișoara. Noutatea ediției Angajatori de TOP Timișoara, constă în posibilitatea candidaților de a participa la interviuri cu reprezentanții companiei chiar în timpul evenimentului. Acest lucru va fi posibil în spații special amenajate în cadrul evenimentului de carieră Angajatori de TOP. De exemplu, dacă un candidat este interesat de o poziție oferită de companiile prezente, acesta poate avea o discuție cu reprezentanții companiei în cadrul unui interviu de angajare. Acei candidați care s-au remarcat pot primi o ofertă de angajare la sfârșitul interviului.

În ceea ce privește departamentele în cadrul cărora există poziții disponibile, cele mai multe oportunități de carieră se regăsesc în IT/tehnic și inginerie. Peste 27% din joburile deschise sunt în aceste departamente. În plus, cei care se află în căutarea unui job la Angajatori de TOP Timișoara, au posibilitatea să aplice la pozițiile deschise în departamente precum: R&D, Vânzări, Logistică, Producție, Achiziții, Client Service, Financiar/Contabilitate, Administrativ, Audit/Taxe, Resurse Umane, Marketing, Imobiliare, Transporturi etc.

Orașele în care companiile recrutează. Chiar dacă evenimentul se desfășoară în Timișoara, companiile prezente caută candidați în toată țara, unele dintre acestea oferind pachete de relocare pentru cei recrutați. Câteva dintre orașele unde companii de top fac recrutări sunt: Timișoara, București , Arad, Cluj, Oradea, Iași etc.

Kaufland România continuă expansiunea și în această toamnă, unde ne propunem să atragem tinere talente prin cele peste 25 de oportunități de dezvoltare deschise în peste 100 de magazine, 2 centre logistice dar și din departamentele sediului nostru central din România. Încurajăm și susținem oportunitățile ce contribuie la o carieră de succes dedicate tinerei generații iar în această direcție echipa noastră așteaptă cu interes evenimentele Angajatori de TOP din București și Timișoara” - Laura Iancu, HR Director Kaufland România.

Având cea mai agresivă expansiune, compania PROFI ROM FOOD, este una dintre cele mai active lanțuri de retail modern din România. Cu peste 8500 de angajați previzionați până la sfârșitul lui 2015, Profi este unul din angajatorii de top din România. În acest sens, participarea la Angajatori de TOP vine în întâmpinarea nevoii companiei de recrutare atât pentru posturile de bază cât și cele de management” - Daniela Budimir, Specialist recrutare și selecție de personal Profi Rom Food.

,,Participăm de fiecare dată la evenimentul Angajatori de top deoarece, dincolo de promovarea companiei și a pozițiilor disponibile,  e important să avem contact  cu cât mai mulți candidați, pentru a ne forma bilateral, prin interacțiune directă, o imagine cât mai corectă. Deoarece atât compania, cât și candidatul împart același scop în acest context: acela de a arăta cât de importantă și valoroasă e munca fiecăruia. Să nu uităm că imaginea profesională a fiecăruia rezultă din acțiuni, competente și comportament. Și acest tip de networking este un prim pas important pentru ambele părți” - Adela Oțoiu, Responsabil Resurse Umane Sipa Engineering Romania(Zoppas Group).

Accesul la târg se desfășoară pe baza CV-ului Barcode. Pentru a facilita procesul de recrutare și modalitatea de aplicare la joburile de la târg, a fost introdus conceptul de CV Barcode. Candidații trebuie să își facă un cont pe platforma www.hipo.ro, în cazul în care nu au deja unul, unde să completeze datele personale și experiența de muncă. Apoi, vor putea genera un CV Barcode pe care îl vor printa într-un singur exemplar. Cv-ul Barcode poate fi utilizat pentru a aplica la toate pozițiile deschise în cadrul Angajatori de TOP, fiind înregistrat la stand și salvat în baza de date a companiilor de la Angajatori de TOP. Aceștia vor analiza CV-urile aplicanților și vor reveni ulterior către candidații care se potrivesc profilului căutat.

Câteva dintre companiile care au confirmat prezența la Angajatori de TOP Timișoara: Alcatel-Lucent, ATOSS Software, buw Romania, Flex, Microsoft, RapidSolution Software, Valeo Lighting Injection, Elster Rometrics, Adecco, Plexus, McDonald’s Romania, KFC, Kaufland Romania, BearingPoint, Bosch Service Solutions, Atos IT, Beespeed, Continental, Hartl Connect, IT Vizion, Netex Consulting, Survey Sampling International (SSI), Yazaki Component Technology, Accenture, Arcadis Project Engineering etc.

Pentru detalii despre eveniment, precum și lista completă a companiilor expozante în cadrul Angajatori de TOP Timișoara, poate fi accesată secțiunea dedicată târgului de carieră de pe platforma www.hipo.ro

Accesul în cadrul Angajatori de TOP Timișoara este gratuit și va fi permis vineri, 16 octombrie, în intervalul 10.00-18.00, iar sâmbătă, 17 octombrie, în intervalul 10.00-17.00, în incinta Centrului Regional de Afaceri din Timișoara. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/catalyst-solutions-srl/2000-de-pozi-ii-deschise-in-peste-50-de-companii-a-teapta-candida-ii-la-angajatori-de-top-timi-oara