Elastografia mamara – noua metoda de diagnostic

BUCURESTI - 4 octombrie 2012

Comunicat tip General in Administratie Publica, Sanatate, Social

Centrul Medical Romclinic va propune o noua metoda de diagnostic diferential al tumorilor maligne fata de cele benigne, asociata ecografiei – elastografia .

Ecograf 4D, Acuvix v20

"Un examen ecografic completat cu elastografie la 3 luni ajuta la un diagnostic corect si precoce al cancerului mamar. Noua tehnica de examinare, elastografia, reduce considerabil procentul de biopsii."

SC ROMCLINIC SRL

Elastografia este o metoda neinvaziva de vizualizare a proprietatilor elastice ale tesutului glandular folosind ultrasunete (tehnica este similara ecografiei, dar mult mai eficienta in ceea ce priveste vizualizarea tesuturilor tumorale).

Tesuturile tumorale sunt mai dure decat tesuturile sanatoase, ceea ce determina o scadere a compresibilitatii lor sub efectul ultrasunetelor. Astfel, masurand deplasarea tesuturilor indusa de o compresiune aplicata prin intermediul trasductorului, clinica medicala Romclinic poate estima duritatea structurilor. Deplasarea maxima a tesuturilor in timpul elastografiei se produce in directia ultrasunetelor, in sens longitudinal.

Elasticitatea tesutului a fost cuantificata in culori

Rosu sau nuante stralucitoare pentru tesuturi moi Albastru sau gri inchis pentru tesuturi mai dure

Leziunile Benigne tind sa fie mai dure decat tesuturile sanatoase, dar mai moi decat cele Maligne.

In cadrul Centrului Medical Romclinic aveti posibilitatea efectuarii unei elastografii mamare pe un aparat de ultima generatie, 4D.

Despre CENTRUL MEDICAL ROMCLINIC

Centrul Medical Romclinic este cunoscut prin calitatea si profesionalismul de care a dat dovada timp de 20 de ani in domeniul serviciilor medicale private.
Am investit, in acesti ani de activitate nu numai in aparatura performanta, ci si in personal bine pregatit dedicat sanatatii pacientilor.
Fiecare membru al echipei Romclinic are in centrul preocuparilor sale interesul pacientului si sloganul nostru este: “Sanatate pentru familia ta!”

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/centrul-medical-romclinic/elastografia-mamara-noua-metoda-de-diagnostic