Viitorul începe la școală! Cu CG&GC HiTech Solutions și Intel România

Oradea - 11 iulie 2012

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Educatie / Cultura, IT&C

Luni, 9 iulie, în cadrul celei de-a treia ediții a proiectului „RE-CREAȚIA DE VARĂ”, organizat de Școala Avram Iancu din Oradea a avut loc un curs de informatică susținut de specialiștii Intel România și CG&GC HiTech Solutions.

Scoala de Vară la Oradea!

Cursul s-a adresat atât profesorilor de informatică care au avut ocazia de a afla mai multe despre aplicațiile IntelApps for Education, dar și pentru elevi și părinți. Suitele de aplicații au fost create pentru a facilita comunicarea eficientă între cadrul didactic și elev, utilizând tehnologia și un sistem interactiv de învățare.

„Anul trecut am participat la cursurile susținute de specialiștii Microsoft. Atunci mi-am dorit foarte mult ca și colegii mei, elevii școlii noastre, dar și alți elevi și copii, oricine din județul Bihor să aibă această șansă pe care am avut-o eu. Sunt bucuroasă că proiectul „RE-CREAȚIA DE VARĂ” este susținut de compania orădeană CG&GC HiTech Solutions, dar și de către 3 mari companii internaționale, care prin specialiștii lor ne oferă sprijin și know how în ceea ce privește aplicațiile și echipamentele care n-ar trebui să lipsească în vreo școală din țară. E vorba despre companiile Intel România, HP și Microsoft.”, a precizat Gheorghina Bîrlădeanu, directoarea școlii ECO „Avram Iancu” din Oradea (cea mai modernă școală din județul Bihor).

Adrian Cioroianu , Business Development Manager Intel România, a prezentat copiilor și profesorilor câteva modele de laptopuri echipate cu tehnologia Intel.

În urma acestor cursuri elevii au învățat să folosească programe și aplicații de care vor avea nevoie atât pentru a aprofunda cunoștințele de informatică, dar și pentru a ține pasul cu progresele tehnice și tehnologice.

„Este prima iniţiativă de acest fel în Bihor. Nu ştim dacă alţii au avut-o în ţară. Ce am încercat noi astăzi este să aducem în faţa dumneavoastră cele mai noi aplicaţii în educaţie, care sunt şi gratuite, Intel România, Microsoft România (prin programul Partners in Learning), HP, special destinate educaţiei. Este o oportunitate extraordinară de a lega un parteneriat între şcoală, noi, ca şi companie privată, şi dumnealor ca şi corporaţii implicate în tot ceea ce înseamnă educaţie...”, a menționat Adina Nicoleta RADA, Director General CG&GC Hitech Solutions SRL.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cg-gc-hitech-solutions-s-r-l-/viitorul-ncepe-la-coal-cu-cg-gc-hitech-solutions-i-intel-romnia