Britanicii S.C.U.M canta in premiera la Bucuresti - sambata, 10 martie, in Club Control

BUCURESTI - 8 martie 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Unul din cele mai interesante produse ale scenei britanice actuale, formatia S.C.U.M . va concerta in Club Control , sambata, 10 martie, dupa ora 22, la initiativa OneDay . Alintati “little Horrors” de presa muzicala, cei cinci londonezi vor include Bucurestiul in turneul de promovare al albumului lor de debut, Again Into Eyes, lansat la sfarsitul anului trecut de prestigioasa casa de discuri Mute.

A surprisingly groovy pop record

Uncut

Era inceputul lui 2008 cand Thomas Cohen si Bradley Baker, eminentele cenusii din spatele S.C.U.M., au decis sa infiinteze o trupa post-punk/shoegaze cu un sound inovator, eliminand aproape in totalitate chitarile in favoarea clapelor si sintetizatoarelor. Cei doi i-au cooptat rapid pe Samuel Kilcoyne (keyboards), Huw Webb (bas) si Melissa Rigby (tobe) si au lansat primul single, Visions Arise, la sfarsitul primului an de activitate. Debutul le-a adus aprecieri din partea criticilor si publicului deopotriva, trupa sustinand numeroase concerte in Marea Britanie si Europa, in deschidere la The Kills, Liars sau Erasure. Anul trecut, S.C.U.M. au fost alesi de Portishead sa cante in cadrul festivalului ATP I'll Be Your Mirror de la Londra.

Unul din cele mai anticipate albume de debut ale lui 2011, S.C.U.M. - Again Into Eyes, lansat in septembrie de Mute, este efortul colectiv al producatorilor Ken si Jolyon Thomas, care au la activ colaborari cu David Bowie, Public Image Ltd., Sigur Ros si Psychic TV. Discul oscileaza intre piese post-punk revival (Amber Hands), bucati lirice, cantate la pian (Paris) si ritmuri funk (Whitechapel), o combinatie ce a atras o avalansa de cronici entuziaste.

In concert , sound-ul unic al trupei este completat de proiectii si de prezenta scenica imposibil de ignorat a liderului Thomas Cohen, un fel de shaman, pe jumatate sardonic, dar impunator, gata oricand, mai in gluma, mai in serios, sa-si conduca fanii intr-un ritual al initierii in arta sa.

www.facebook.com/SCUM1968SCUM

S.C.U.M - Amber Hands: http://www.youtube.com/watch?v=UniSbmVPWgw

S.C.U.M's debut is a hymn to maturation - NME

There's a sense that S.C.U.M. are only just beginning, and the promise here suggests you should mark them for future greatness – BBC

Big things surely beckon – Q magazine

A surprisingly groovy pop record – Uncut

Biletele la concert, in valoare de 20 de lei vor fi disponibile la intrarea in club, in seara evenimentului, incepand cu ora 21.

Facebook event

Concertul S.C.U.M. este organizat de Club Control si OneDay, cu sprijinul Wizzair si Hello Hotels. Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Playboy, Sapte Seri, VICE, Zile si nopti, Shopping Report, ShoppingNews.ro, Metropotam, Feeder, IQads, Zoom, iConcert, Hypestreet, b365.ro, Kaputt.ro, Orasul Meu.

Dupa S.C.U.M, seria de concerte prezentate de Club Control si OneDay continua, in aceasta primavara, cu: Tropics - 30 martie (http://soundcloud.com/tropics), Porcelain Raft - 4 mai (http://porcelainraft.com/), Com Truise - 10 mai (http://comtruise.com). Detalii in curand.

Taguri: concertliveClub ControlOneDayS.C.U.M
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/club-control/britanicii-s-c-u-m-canta-in-premiera-la-bucuresti-sambata-10-martie-in-club-control