Cupa “ANDREI NICOLESCU”, ediția a II-a : spectacol unic în natația românească

BUCURESTI - 5 noiembrie 2018

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Social, Sport

În zilele de 27 și 28 Octombrie 2018, la Bazinul Olimpic Dinamo – Tolea Grințescu din București, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a competiției internaționale de natație « Cupa “ANDREI NICOLESCU” ». Concursul, ce a adus la start 400 de înotători de performanță cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, este organizat anual de către Asociația Club Sportiv Aqua Sport Citius București, club afiliat la Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, în memoria fondatorului Aqua Sport - Andrei Nicolescu.

Warning: Illegal string offset 'html' in /var/www/html/comunicate/tmp/templates_c/5cace39557f6621ec4af4fbcc1eeba6d00118cff.file.index.html.php on line 341

Warning: Illegal string offset 'html' in /var/www/html/comunicate/tmp/templates_c/5cace39557f6621ec4af4fbcc1eeba6d00118cff.file.index.html.php on line 343
B
Cupa

Cupa "Andrei Nicolescu", ediția a II-a

Competiția s-a desfășurat, și anul acesta, la standarde internaționale din punct de vedere al Regulamentului competițional FINA – Federația Internațională de Înot, dintre cei 400 de concurenți înscriși, în finale clasificându-se cei mai buni 234 de sportivi.

Evenimentul a debutat cu parada cluburilor și intonarea imnului național, urmate de o demonstrație de înot a celor 3 campioni speciali de la Asociatia Be a Butterfly, care i-au inspirat pe toți cei prezenți cu performanțele lor. Nu au lipsit nici momentele artistice, precum cel de înot sincron pregătit de colegii de la Bucharest Sport Club și primit cu entuziasm de toți cei prezenți.

Toți cei 400 de sportivi înscriși au primit premii de participare, prin sprijinul acordat de către sponsorii competiției, iar finaliștii au beneficiat, în plus, de un spectacol unic în natația românească, creat prin reducerea luminilor din locatie și înlocuirea lor cu jocuri de lumini profesionale, în timp ce concurenții au fost însoțiți, în timpul curselor, de reflectoare de urmărire. Întregul spectacol a fost transmis live pe ecranul profesional de mari dimensiuni montat în bazin, dar și online, pe canalul de Youtube al Aqua Sport, cele două zile de competiție adunând peste 7000 de vizualizări: https://www.youtube.com/watch?v=djslJWgIUEE și https://www.youtube.com/watch?v=R641-Y715Ec

Sportivii finaliști au fost, rând pe rând, în centrul atenției, fiecare dintre ei având parte de o intrare la start cu efecte speciale și fiind prezentat publicului prin transmisia live. Prezentatorul competiției a comentat în timp real fiecare cursă, evidențiind numele concurenților și clubul din care acesta face parte, astfel încât micii eroi să fie cunoscuți de către cei prezenți în tribune.

Sportivii câștigători au fost premiați de către invitați de onoare din lumea sportului, care i-au inspirat pe micii campioni: Anca Pătrășcoiu - prima medaliată olimpică din istoria natației românești și câștigătoare a medaliei de bronz în 1984 la Los Angeles în proba de 200m spate, Tamara Costache - campioană mondială, sportiva cu cele mai multe recorduri mondiale stabilite în proba de 50m liber și singura înotătoare din România care a stabilit un record mondial la înot, Dragoș Coman - medaliat cu bronz la campionatele mondiale din Barcelona 2003 și Indianapolis 2004, Prof Univ. Dr. Luciela Vasile - maestră a sportului și multiplă campioană națională și internațională la înot, Silviu Anastase - antrenor federal înot, Monica Iagăr - campioană europeană în 1998 atât în aer liber cât și în sală, cu performanțe deosebite la săritura în înălțime, Luminița Huțupan-Dinu - de 3 ori câștigătoare a Champions League, medaliată cu argint la campionatul mondial din 2005 și declarată cel mai valoros portar de handbal din toate timpurile, Ramona Farcău - vicecampionă la handbal și golghetera Jocurilor Olimpice din 2008 la handbal.

Mulțumim celor peste 100 de antrenori și voluntari, sponsorilor și partenerilor care ne împărtășesc valorile și care s-au alăturat într-un mod atât de generos demersului nostru: Carrefour Park Lake, Regency Company, Kandia, Aqua Carpatica, DB Schenker, New Balance, USWIM, Spălătoria Germană, GoPrint, Bucharest Sport Club, RFH Sports&Management, Coressi, Pegas, Radio Sport Total FM, Macromex, S.C. General M.P.M. Impex S.R.L., Aliat Media și DJ/VJ Gabi Georgescu.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/club-sportiv-aqua-sport-bucuresti/cupa-andrei-nicolescu-editia-a-ii-a-spectacol-unic-in-natatia-romaneasca