Pentru prima data o trupa de teatru romaneasca in festival in Coreea

BUCURESTI - 3 septembrie 2004

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Lumea devine din ce in ce mai accesibila, distantele se reduc, informatiile circula mai usor, astfel lumea noastra individuala se imbogateste, orizonturile ni se extind.

Pentru prima data o trupa de teatru romaneasca in festival in Coreea

Dovada vie a acestui lucru este participarea in festivalul de teatru de la Chuncheon in Coreea, a trupei de teatru DAYA, alaturi de 2 alte trupe europene (reprezentand Germania si Franta) si un total de 6 trupe internationale (Peru, Japonia, Senegal).

La sfarsitul lunii August, intr-un spatiu special închinat acestui eveniment, departe de oras, doua saptamani au fost dedicate teatrului. Culturile atat de diverse, mentalitatile atat de ireconciliabile aproape ca pare neverosimil. Si cu toate acestea teatrul a reusit sa creeze un spatiu comun de comunicare in pofida tuturor piedicilor.

Compania de teatru DAYA a avut 2 spectacole de-a lungul festivalului si acestea au fost intampinate cu mare caldura. (Primul spectacol s-a desfasurat pe o ploie torentiala fara ca un singur spectator sa abandoneze)

Compania de teatru DAYA este o companie de teatru tanara care are ca misiune incurajarea tinerilor artisti pentru a nu isi pierde placerea de a juca. A debutat cu spectacolul Copilul divin in 1999, il are ca presedinte onorific pe renumitul scriitor contemporan francez Pascal Bruckner si ca motor stimulator pe tanara regizoare si scriitoare Chris Simion. De atunci proiectele s-au tinut lant si participarile trupei in festivaluri si turnee internationale (in Egipt, India, Italia, Coreea, etc) au spus lumii cate ceva despre teatrul contemporan romanesc.

In prezent, Compania de teatru DAYA are turneu in tara cu piesa de teatru Un spectacol de teatru adaptata dupa un text de Aureliu Manea de Chris Simion. Odata cu reinceperea stagiunii piesa va putea fi urmarita la Teatrul Foarte Mic din Bucuresti.

Despre Compania de Teatru DAYA

Presedinte si regizoare: Chris Simion
Presedinte onorific: Pascal Bruckner

Data infiintarii: 1999