Noua versiune a programului de arhitectura ArchiCAD 11 in premiera la Contruct Expo Ambient - Bucuresti, 23-27 mai 2007

Miercurea Ciuc - 16 mai 2007

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Graphisoft ArchiCAD 11, noua versiune a solutiei premiate de modelare a Cladirilor Virtuale, va putea fi utilizata atat pe platforme Windows®, cat si pe platforme Macintosh®, incepand de la mijlocul lunii mai. ArchiCAD 11 apare la un an dupa lansarea versiunii ArchiCAD 10, ceea ce contribuie la stabilizarea tendintei catre lansarea anuala a unei noi versiuni de produs. ArchiCAD 11 va fi prezentat in premiera in Romania in perioada 23-27 mai 2007 la Construct Expo Ambient din Bucuresti la standul nr. 314A cota +7.70 din Pavilionul Central.

Tehnologia de varf Virtual Trace de la ArchiCAD permite o livrare mai rapida a proiectului, asigurand in acelasi timp accesul la tehnologia Virtual Building disponibila acum pentru un numar mai mare de utilizatori.

„Nu incape nicio indoiala ca tehnologia BIM cunoaste un avant fara precedent. In aceasta versiune ne-am concentrat asupra solutiilor care ii pot ajuta pe utilizatorii 2D sa migreze catre 3D, beneficiind in acelasi timp de avantajele pe care le ofera tehnologia 2D”, a aratat Varkonyi, Vicepresedinte ArchiCAD Development. „Utilizatorii actuali vor beneficia si de functia Virtual Trace™, ca si de noile optiuni oferite de tehnologia de Cladiri Virtuale (Virtual Building), care ofera o mai mare libertate de modelare si o mai mare flexibilitate.”

Prezentare ArchiCAD 11 – Cele trei mari domenii optimizate sunt coordonarea, controlul si functiile aferente cladirii virtuale:
Coordonarea – permite utilizatorilor o coordonare superioara a documentatiei, o mai buna colaborare cu echipa interna de proiect si cu consultantii din exterior.

• Virtual TraceTM permite coordonarea in timp real a tuturor vederilor modelului (planuri, sectiuni, elevatii etc.), a planurilor si a layout-urilor. Aceste vederi in timp real pot fi utilizate ca „vederi de referinta”, sub vederea activa, rolul acestora fiind al unor instrumente temporare de facilitare a editarii. Functia Virtual Trace permite ca modelul 3D al cladirii sa poata fi coordonat usor, astfel incat sa se elimine erorile de proiectare, in orice etapa a proiectului. De asemenea, Virtual Trace permite coordonarea planurilor de arhitectura, atat la nivelul echipei interne, cat si al consultantilor externi, mai ales in ceea ce priveste problemele structurale si de instalatii. Erorile de coordonare reprezinta unul din principalele motive pentru depasirea bugetelor si a termenelor.

• Visual Compare extinde optiunile oferite de Virtual Trace, permitand utilizatorilor sa identifice diferentele dintre model si vederile in plan din ArchiCAD, ca si dintre model si desenele importate de la consultantii externi. Datorita acestei solutii inovatoare, coordonarea se integreaza in mod natural in procesul de proiectare.

Control – permite utilizatorilor sa realizeze un control superior al calitatii si al nivelului de detaliere aferent documentatiei.

Worksheet Tool– Furnizeaza un mediu dedicat pentru editarea desenelor 2D, generate in baza modelului, ca si pentru crearea, editarea si verificarea desenelor generate in 2D. Optiunea Worksheet permite optimizarea fluxului de lucru, facilitand activitatea utilizatorilor individuali. Avantajele oferite companiilor sunt legate de faptul ca acestea pot beneficia in totalitate de experienta echipei de proiect, prin integrarea documentelor acestora in procesul aferent cladirii virtuale, concomitent cu imbunatatirea calitatii documentatiei.

• Intelligent Markers asigura o logica unificata necesara pentru realizarea unei corespondente intre vederile traditionale, cum ar fi sectiunile orizontale si verticale si toate tipurile de detalii, care pot fi generate in mediul de lucru Virtual Building. Aceasta functie permite utilizatorului o flexibilitate mult mai mare, in ceea ce priveste organizarea si accesarea seturilor de schite.

Optimizari Virtual Building – acestea au rolul de a creste productivitatea si flexibilitatea operatiunilor in mediul de lucru Virtual Building. Exemple de functii:

• Pereti curbati si inclinati – permit o libertate de modelare fara precedent, datorita intersectiilor automate ale peretilor specifice Virtual Building.

• Elevatii interioare – permit crearea de vederi de interior desfasurate ale modelului, chiar si pentru camerele cele mai complexe ca forma. Datorita sistemului de amplasare automata, elevatiile interioare ale unei camere pot fi intr-un layout in mod organizat, prin drag & drop. Acest lucru are un impact exceptional asupra productivitatii.

• Modulele cu mai multe etaje, prevazute cu functia hotlink, permit utilizatorilor sa creeze si sa proceseze mai usor componentele cladirilor cu mai multe etaje, cum ar fi scarile, ghenele pentru instalatii sau unitatile constructive verticale. Actualizarile pentru cladirile cu mai multe etaje se realizeaza mult mai rapid.

• Suport DWG 2007.

• 3D Google Warehouse – aceasta functie aduce utilizatorii dincolo de cladirea virtuala, in lumea virtuala. Acestia nu numai ca pot sa descarce modele 3D din Google Warehouse si sa le utilizeze in cadrul proiectelor lor, dar si sa isi publice proiectele in Warehouse. ArchiCAD este singurul sistem BIM care include ambele posibilitati.
Mai multe informatii la: http://www.graphisoft.com/products/archicad/ac11/

Pe parcursul unui proces pilot cuprinzator de testare si validare, care a durat mai mult de patru luni, arhitecti de peste tot din lume si-au exprimat entuziasmul fata de ArchiCAD 11:
Andy Meek din HLP, Marea Britanie considera ca ArchiCAD 11 este extrem de util mai ales in ceea ce priveste coordonarea cu consultantii: „Am avut un proiect de scoala in Liverpool. Foarte multi pereti curbati si o structura de otel destul de complexa. A fost nevoie ca desenele sa se tot “plimbe” intre proiectantii nostri si inginerul de structura. Cu functia Virtual Trace a ArchiCAD 11 si sistemul de defilare a imaginilor, am putut identifica problemele mai usor si am economisit timp.”

Despre ConSoft SRL

Despre Graphisoft:
„Cel mai bun mod de a prezice viitorul este de a-l crea!” Alan Kay
Compania Graphisoft este cunoscuta pentru activitatea sa de pionierat si pentru pozitia de lider de piata in ceea ce priveste dezvoltarea de solutii pentru cladirile virtuale. Archicad este un software de arhitectura, design interior si urbanism. Graphisoft si Archicad sunt marci inregistrate ale Graphisoft. Toate celelalte marci comerciale sunt apartin proprietarilor acestora. In Romania, distribuitorul unic al softului Archicad este ConSoft SRL.
Eniko I. TODOR
Marketing Manager
ConSoft

office@consoft.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/consoft-srl/noua-versiune-a-programului-de-arhitectura-archicad-11-in-premiera-la-contruct-expo-ambient-bucuresti-23-27-mai-2007