Halewood măreşte oferta de vinuri marca Antinori

BUCURESTI - 2 iulie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Prunotto Barbaresco DOCG şi Prunotto Montpertone Monferrato DOC din Piemont sunt cele mai noi vinuri marca Antinori, destinate HORECA, prezente în România începând din această lună, prin intermediul Cramelor Halewood.

Alfredo Prunotto, un vinificator celebru care a lucrat pentru cele mai prestigioase crame ale vremii, a preluat în 1923 cooperativa “Vini dele Langhe” şi a transformat-o în scurt timp într-o cramă faimoasă, vinurile produse fiind exportate în întreaga lume. Renumitul producător Antinori achiziţionează compania în 1989 cu intenţia de a exploata potenţialul extraordinar al acestei regiuni.

Regiunea Piemont deţine cea mai întinsă suprafaţă plantată cu vie dedicată producţiei de vinuri de origine controlată din Italia. Reputaţia acestei regiuni se bazează pe vinurile roşii. Patru dintre acestea au statut DOCG, dintre care cele mai importante sunt Barolo şi Barbaresco.

Prunotto deţine 7 hectare în Barolo, 5 hectare în Barbaresco, 27 hectare în Agliano şi 5 hectare în Treiso. Producţia anuală este de aproximativ 800.000 de sticle, iar calitatea excepţională este dată nu doar de selecţia riguroasă a strugurilor dar şi de atenta vinificare şi maturare.

“În portofoliul Cramele Halewood se regăsesc momentan Prunotto 2006, din zona Barbaresco şi Monpertone 2006, din zona Monferrato. În scurt timp vom putea oferi clienţilor şi partenerilor noştri şi renumitele vinuri din Barolo” declară Alfred Binder, Brand Manager Cramele Halewood.

Despre Cramele Halewood

Halewood România este cel mai mare exportator de vinuri româneşti, cu parteneri în întreaga lume, exporturile anuale înregistrând aproximativ 4 milioane de sticle.
Alina Roşu – Director Marketing Cramele Halewood
Tel: 021 231 8559/Fax: 021 2318561/Mobil: 0746 026 706

alina.rosu@halewood.com.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cramele-halewood1/halewood-mareste-oferta-de-vinuri-marca-antinori