MRU "se risca" cu noul partid de dreapta

Iasi - 31 iulie 2014

Comunicat tip General in Politic, Social

După o meteorică (dar strălucitoare) carieră de prim-ministru, MRU atacă viguros o nouă devenire politică personală, plasat sub semnul dramatic al sacrificiului. De ce “sacrificiu”? Marele partid de dreapta cu care ne ameninţă vrea martiri? Nu, dreapta asta super dezvoltată nu are nevoie de sacrificii inutile, nimeni nu este în pericol de a găsi un butuc în loc de o pernuţă. Nimeni nu risca nimic pe-acolo. Apropo, verbul “a risca”, nu se conjugă la diateza reflexivă. Nu poţi spune “mă risc”, pentru că, dacă spui, că mâine vei afirma peremptoriu că “se merită” sau că “nu se merită” şi, fireşte, noi vom înţelege că a lipsit de la orele de română în ciclul primar, având zăbăluţe sau urticarie.

Trecând, însă de limba maternă, ajungem la istoria contemporană a neamului şi aflăm că ţinta pe care şi-o propune noul mare partid este să se întoarcă în timp cu o sută de ani. Nu e rău. Traiul era mai tihnit, poluarea mediului nu exista, şomajul nici atât. Dar, îi amintesc onorabilului dascăl de istorie că, în urmă cu un secol, nu se găseau pe piaţa liberă nici gel de duş, nici unguente pentru organism, iar din Japonia se importau mătăsuri şi porţelanuri fine, nu carne de vită Kobe. Viaţa era mai frustă şi, din punct de vedere politic, dreapta era marcată de un cerc conservatorist. Eu credeam că lumea evoluează. Se vede că mă înşelam.

MRU este supărat că marea dreaptă se naşte greu. Aşa se întâmplă uneori, dar totul se va termina cu bine şi, apoi, vom râde cu toţii.

MRU este supărat pe PMP-işti, despre care afirma că sunt oameni valoroşi şi acătări, dar care au ales greşit. Eu cred că este doar o rătăcire de moment şi, în final, se vor reuni, dreptaci cu dreptaci, într-o fericită devălmăşire.

MRU este supărat pe Victor Ponta care îl deranjează peste poate. De la înălţimea ameţitorului său scor electoral de unu şi ceva la sută, MRU îl gratulează pe Victor Ponta cu toate atributele injurioase pe care le poate suporta spaţiul virtual. Victor Ponta nu a făcut niciodată nimic. MRU a făcut totdeauna totul. Victor Ponta e rău. MRU e bun. Victor Ponta nu ştie. MRU ştie. Victor Ponta n-are. MRU are. Şi aşa mai departe.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cristina-nichita3/mru-se-risca-cu-noul-partid-de-dreapta