Blacklight theatre, teatru de obiecte, teatru fluid Mihai-Gruia Sandu și compania de teatru Dell’Arte aduc în atenția publicului bucureștean teatrul de animaţie pentru adulți.

BUCURESTI - 18 iunie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Dell’Arte prezintă sâmbătă, 20 iunie, orele 20:30, în Clubul Țăranului spectacolul „Alice”

Marcat de curgerea inconstantă a timpului şi bântuit de trecerile grăbite ale Iepurelui de Martie, universul fantastic dezvoltat de spectacol se inspiră din cartea Alice in țara minunilor de Lewis Caroll.

„ Am decis să rămânem la titlul simplu Alice rezistând tentației de a exploata denumirea inițială a carții, cu trimiteri în zona contemporană -Alice’s Adventures Under Ground. Am ales să fim sinceri- orice nume complicat și cu priză la public i-am fi dat, cand am fi vorbit între noi despre spectacol, tot Alice i-am fi zis.” (Smaranda Gabudeanu, Dell’Arte).

Spectacolul alternează numere de comedie cu momente de blacklight, pentru care au ajuns faimoase teatrele din Praga. Procedeul oferă spectatorului o imagine ireală, în care contururile sunt estompate, mişcările sunt fluide, iar timpul începe să se dilate.

Personajele trăiesc două vieți, cea „reală”, în care se manifestă corpul fizic, cu limitele puse de gând și spirit. Iepurele, prin legatura sa subtilă cu timpul, este cel care face trecerea.
„Oamenii se simțeau ca și când intrau într-o nouă lume; ei simțeau viața de aici dar și pe cea de “acolo” în acelașii timp, ca și când se deschisese o ușă misterioasă.” (Vadim Cernobrov, savant rus, inițiator în 1987 a unor experimente de călătorie în timp).

Distribuţia: Adina Barbu, Andra Sandu, Radu Craciun, Sabin Anghel, Ana Crăciun, Smaranda Găbudeanu

Intrare: 10 lei

Despre Dell'Arte

Organizatori: Fundatia Gruia Dell’Arte, ITI-UNESCO chair, Catharsis
Parteneri: AFCN, Muzeul Taranului Roman, Clubul Taranului, Carturesti, Biblioteca Nationala, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, AMEC, SteppenWolf Film, WAW ARCHITECTS, 1st Floor Architecture.
Pentru relaţii suplimentare
Smaranda Găbudeanu: 0721261370

contact@dellarte.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dellarte/blacklight-theatre-teatru-de-obiecte-teatru-fluid-mihai-gruia-sandu-si-compania-de-teatru-dellarte-aduc-in-atentia-publicului-bucurestean-teatrul-de-animatie-pentru-adulti-