Vernisaj

Locul desfasurarii: Clubul Taranului, bd Kiseleff nr 3, intrarea Monetariei

Organizator: Dell'Arte, Catharsis, Clubul Taranului

Vernisaj

Mihai-Gruia Sandu si trupa Dell'Arte va invita la
vernisajul expozitiei "Fotografia Dell'Arte" de Alexandru Maftei.

Publicul este poftit la o "degustare de spectacol"- prezentarea spectacolului spionat de fotograf. Imaginile surprind actorii în timpul lucrului, urmarind evolutia de la persoana la personaj, de la firesc la teatralitate.

Micro-spectacolul este realizat in maniera trailer-elor de film. Un "trailer de teatru" care pune sub semnul intrebarii si al ironiei totul, pornind chiar de la prezenta actorilor pe scena si constructia personajelor. Spectatorul e un consumator caruia i se servesc spre a fi digerate temele lui preferate- locuri comune din filme, reclame, teatru- toate rasturnate.

Clasica ramane calitatea si rigoarea lucrului si a mijloacelor folosite de la gag-uri de commedia dell'arte pana la alegerea peliculei in defavoarea digitalului.

Protagonisti: Mihai-Gruia Sandu, Ana Craciun, Smaranda Gabudeanu, Radu Craciun, Andra Sandu, Ana Cucuta

Alexandru Maftei este regizor de film pasionat de fotografie. “Fotografia Dell’ Arte” este prima lui expozitie. Proiectele viitoare includ un album cu oamenii din 2 Mai.

Din 10 februarie expozitia se muta la Biblioteca Nationala, urmand ca in martie sa poata fi vazuta in deschiderea noului Studio de teatru UNESCO-ITI (bd Magheru, nr 27).

Expozitia face parte din proiectul de promovare a teatrului de animatie experimental si a Commediei dell'Arte 'Epoca de teatru, realizat de Fundatia Gruia Dell'Arte si finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Parteneri: Catharsis, Muzeul Taranului Roman, Clubul Taranului, Carturesti,
Biblioteca Nationala, Geomedia, Fundatia Principesa Margareta a
Romaniei, AMEC, SteppenWolf Film, WAW ARCHITECTS, 1st Floor Architecture







Smaranda Gabudeanu
smaranda@dellarte.ro
0728908634

Despre DELL'ARTE

Compania de teatru Dell’Arte infiintata de Mihai-Gruia Sandu a adoptat stilul de joc al Commediei dell’Arte in care situatiile dramatice sunt create prin arta improvizatiei direct pe scena fara un text prestabilit. Acesta tehnica este folosita in paralel cu punerea in scena a textelor originale create de Mihai-Gruia Sandu sau de catre actori. Stilul matematic utilizat in relatia miscare scenica – replica, sincronizarea gestului cu sunetul si gag-urile in cascada sunt completate de libertatea improvizatiei intr-o formula unica de joc devenita marca Dell’Arte. Aplicand aceasta formula in spectacolele create, Dell’Arte reuseste sa multumeasca atat criticul cel mai rafinat, cat si privitorul aflat pentru prima data in fata unui spectacol de teatru.

Participare: Intrare libera