Top 5 mituri despre jocurile de noroc

BUCURESTI - 11 ianuarie 2022

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Jocurile de noroc sunt distractive și se bucură de o popularitate uriașă, în întreaga lume. Evoluția internetului și dezvoltarea cazinourilor online a făcut ca acestea să fie accesibile oricând și oriunde. Ca în cazul oricărei activități care ne atrage, și în situația gamblingului oamenii au creat mituri. Acestea își au originea în anumite percepții deformate asupra jocurilor și modului în care se desfășoară. Credința în mituri poate avea consecințe nefaste în gambling, pentru că unele dintre ele predispun la exces sau dependență. Descoperă în continuare care sunt cele mai întâlnite mituri despre jocurile de noroc și de ce nu trebuie să crezi în ele.

Top 5 mituri despre jocurile de noroc

Top 5 mituri despre jocurile de noroc

1. Poți transforma jocurile de noroc în sursă de venit

Acest mit este des întâlnit, mai ales printre jucătorii începători sau cei care au câștigat de câteva ori. Jocurile de noroc sunt însă volatile și sunt special gândite pentru a da casei un avantaj pe termen lung. Astfel, cu cât joci mai mult, cu atât ai șanse mai mari să pierzi. Poate că ai câștigat mai mult decât ai pierdut deocamdată, dar nu crede că norocul va fi mereu de partea ta. În niciun caz gamblingul nu îți poate aduce venituri constante, așa că asigură-te că nu risipești banii alocați activităților și nevoilor uzuale pe iluzia unui ban obținut ușor.

2. Dacă joci în continuare, îți recuperezi banii

Dependența de jocuri de noroc își are originea și în mitul recuperării banilor. Jucătorii care pierd au tendința de a crede că, dacă persistă, până la urmă va veni și mâna, runda sau rotirea câștigătoare. Însă lucrurile nu stau deloc așa. Ghinionul poate continua până pierzi tot. De aceea, este important să stabilești un buget de joc fix și limitat, de care te poți lipsi fără să simți angoasa pierderii.

3. Ești dependent doar dacă joci zilnic

Mulți jucători își neagă dependența spunând că nu joacă în fiecare zi. Adicția de jocuri de noroc nu se manifestă însă doar prin practicare zilnică. Unii jucători dependenți pot avea perioade de joc compulsiv, urmate de perioade în care par să ignore cazinourile online. Semne clare ale unei probleme de comportament legate de gambling sunt gândurile care se îndreaptă obsesiv spre această activitate, o nevoie de nestăpânit de a juca și sentimente de iritare în lipsa stimulilor oferiți de jocurile de noroc. 

4. Nu trebuie să citești termenii și condițiile site-urilor și ale ofertelor

Știm toți ce plictisitor este să citești termenii și condițiile care însoțesc programe de calculator sau site-uri. Totuși, dacă achiziționezi un serviciu sau un produs, este bine să nu sari peste aceste informații. Acest lucru este valabil și în cazul cazinourilor online. Până la urmă, în joc sunt banii și datele tale personale, așa că termenii și condițiile nu sunt de neglijat. Acest lucru este valabil și pentru regulamentul ofertelor. De exemplu, un bonus la Magic Jackpot presupune anumite costuri care intră în răspunderea ta, așa că citește cu atenție ce presupune oferta. Doar astfel poți preveni anumite pierderi.

5. Dacă îți permiți, jocul compulsiv nu este o problemă

Mitul pierderilor care nu contează este întâlnit în special printre cei cu posibilități materiale mari, dar și printre jucătorii obișnuiți, care reușesc să-și stabilească un buget de joc. Adevărul este însă că jocul patologic își pune amprenta și asupra vieții profesionale și personale. Jobul, relația cu apropiații și familia, viața personală, toate au de suferit. În plus, pierderile financiare se acumulează, până la un punct în care nu mai le poți controla. 

Jocurile de noroc sunt distractive, dar trebuie privite și practicate cu responsabilitate. Miturile pe care ți le-am prezentat demonstrează că trebuie să fim raționali când jucăm.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/top-5-mituri-despre-jocurile-de-noroc