Persoanele cu deficiente de vedere sunt competitive in utilizarea calculatorului

BUCURESTI - 3 februarie 2005

Comunicat tip General in IT&C

In cadrul programelor lansate de Fundatia ECDL pentru asigurarea de locuri de munca bazate pe utilizarea computerului de catre persoane cu nevoi speciale, joi, 04 noiembrie 2004, la sediul ECDL ROMANIA, a avut loc loc festivitatea de acordare a Permiselor ECDL START primilor absolventi ai programului pilot de instruire si certificare a persoanelor cu deficiente de vedere

Programul a fost initiat de ECDL ROMANIA, cu sprijinul Asociatiei Nevazatorilor din Romania si a centrului de instruire si testare ANDRECO EDUCATIONAL, Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap si Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.
Cu acest prilej, ECDL ROMANIA si ASOCIATIA OAMENILOR DE AFACERI DIN ROMANIA au lansat, pentru integrarea in munca a persoanelor cu nevoi speciale, campania: Persoanele cu deficiente de vedere sunt colegii nostri si sunt competitivi in utlizarea computerului.
Programele speciale ECDL, derulate in intreaga lume, au scopul declarat de a asigura tuturor membrilor societatii oportunitati egale de a castiga cunostintele si abilitatile necesare pentru a se integra si beneficia de avantajele Societatii Informationale.
La conferinta de presa au participat: Dl. Matei DIMITRIU, Director General ECDL Romania, Dl Florian Valeriu SALAJEANU, Presedintele ANPH, Dl. Radu Sergiu RUBA, Vicepresedintele Asociatiei Nevazatorilor din Romania, Dl. Florin POGONARU, Presedinte Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, Iulian Lesneanu si Simona Soare, instructori, candidati participanti la program si reprezentanti ai presei

Participanti la program:

Grupul Scolar Special Nr. 1 – Instructor Iulian Lesneanu

Profesori (6):

Ciovica Tudorel (2 examene)
Croitoru Liliana (3 examene)
Deleanu Catalin (1 examen)
Ionita Vasile (2 examene)
Radoi Claudiu (3 examene)
Simon Veronica (2 examene)

Elevi (8):

Ardelean Hanemaria (ECDL START)
Bargan Nelea (2 examene)
Danci Petru (ECDL START)
Dima Mihai (ECDL START)
Iordache Ovidiu Marius (ECDL START)
Mazilu Daniel (3 examene)
Roata Gelu Muguras (ECDL START)
Vulpe Dragos (ECDL START)

Biblioteca pentru Nevazatori – Instructor Simona Soare

Popescu Catalin (ECDL START)
Crisan Ana (ECDL START)
Filat Lavinia (ECDL START)
Halus Stefan (ECDL START)

Dl. Vicepresedinte Ruba a salutat implicarea mediului privat in acordarea de sanse egale si sprijin persoanelor cu deficiente de vedere. Pana la demararea acestui program, singurele institutii care au sprijinit persoanele cu deficiente de vedere su fost in totalitate institutii de stat precum Ministerul Culturii, Muzeul Literaturii Romane etc, exclusiv din domeniul cultural. Dansul a precizat ca acesta este un prim val si programul va fi continuat pe scara nationala, urmarindu-se atragerea de fonduri publice si private in acest sens.
In numele AOAR si al Asociatiei Confederatiilor Patronale din Romania, dl. Florin Pogonaru a evidentiat faptul ca persoanele cu deficiente trebuie tratate egal caci prin eforturile si rezultatele lor ele demonstreaza ca nu exista obstacole ce nu pot fi trecute. Acesti tineri constituie un exemplu pentru noi toti. Dl. Pogonaru a subliniat faptul ca, odata ce tinerii vor absolvi facultatea, aceasta initiativa se va concretiza prin acordarea de locuri de munca specifice pregatirii lor, cu ajutorul membrilor AOAR. Dl Pogonaru a subliniat faptul ca programul a fost finantat exclusiv din fonduri private ale unor companii din Romania.

Despre ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este documentul standard pentru calificarea de baza in utilizarea computerelor, recunoscut la nivel international, dovedind abilitatea detinatorului de a folosi eficient un computer.
Ana Dulu
dulua@ecdl.org.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/persoanele-cu-deficiente-de-vedere-sunt-competitive-in-utilizarea-calculatorului