INVATA SA SCRII PROIECTE FINANTATE CU BANI EUROPENI

BUCURESTI - 8 mai 2009

Comunicat tip General in Administratie Publica

Euro Best Team organizeaza in perioada 25-26 mai si 1-2 iunie, la Bucuresti, cursul autorizat MANAGER DE PROIECT. Cursul este bazat pe aplicatii practice, participantii lucreaz pe echipe pe tot parcursul programului si elaboreaz impreuna proiecte care au aplicabilitate in plan real. In cadrul unei sesiunii de examinare finala participantii vor prezenta unei comisii formare din reprezentanti ai CNFPA, proiectele realizate pe parcursul cursului, in vederea certificarii.

Pentru ce te pregateste?

Scrierea cererii de finantare;
Domeniile de interventie pe care se pot depune proiecte;
Incadrarea proiectul intr-o axa prioritara intr-un domeniu major de interventie;
Cunoasterea criteriilor de eligibilitate pentru proiectul tau;
Intocmirea graficului de activitati si buget;
Formarea echipei de lucru;
Cunoasterea politicilor de achizitii publice necesare derularii proiectelor;
Institutii, organisme responsabile si proceduri de monitorizare;

Programul se adreseaza: reprezentantilor institutiilor publice locale si centrale, IMM-urilor, atat coordonatorilor, cat si asistentilor de proiecte, precum si tuturor celor ce doresc sa dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale.
Din programa de curs:

Abordari si concepte folosite in Managementul Proiectelor;
Formularul cererii de finantare;
Identificarea ideilor de proiect;
Elaborarea Structurii de Descompunere a proiectului WBS;
Analiza drumului critic si Graficul Gantt;
Estimarea Resurselor si Costurilor Proiectului;
Bugetarea costurilor in cadrul proiectelor;
Cheltuieli si activitati eligibile in proiecte;
Cadrul programatic si institutional al Fondurilor Structurale in Romnia;
Domenii de finantare obiective si prioritati;
PO /DCI/ Ghidul Solicitantului;
Reguli specifice si diferente fonduri de pre-aderare fonduri structurale;
Achizitiile in cadrul proiectelor;
Analiza riscurilor;
Evaluarea proiectelor;
Prioritati orizontale in proiectele europene Valoarea adugata;
Managementul comunicarii in proiecte;
Managementul Echipei de Proiect;

Examenul de absolvire va fi organizat in data de 8 iunie si va consta in prezentarea unui proiect elaborat anterior sub coordonarea lectorului.
Cursul este acreditat de statul roman prin Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, iar certificatul eliberat la absolvire de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor este recunoscut atat la nivel national cat si in statele membre ale Uniunii Europene.Dupa absolvire, participantii vor deveni Manageri de Proiect certificati conform ocupatiei de Formator din COR.

Lectorul cursului este Ioana Derscanu.

Prezentare lector: Ioana este consultant Fonduri Structurale, trainer si jurist. Licentiata a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, Ioana a devenit trainer in 1997 in urma unui curs de formare de formatori sustinut de Charity Evaluation Services (Marea Britanie) in parteneriat cu Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Incepand cu anul 1998, Ioana a lucrat in domeniul programelor europene de finantare ca si consultant (peste 60 de proiecte monitorizate), evaluator (peste 2.000 de cereri de finantare evaluate), coordonator de programe de finantare in cadrul Delegatiei Comisiei Europene (8 programe in cadrul crora s-a acordat finantare de cca 40 milioane de euro pentru peste 900 de proiecte) . in perioada 2005-2006, Ioana a absolvit cursul de Formare de Formatori organizat de InWent Germania, devenind trainer certificat international in domeniul Instrumentelor Structurale. Ioana detine o experienta semnificativa in domeniul social, fiind implicata ca jurist consultant in proiectele internationale ale MMFES privind reforma sectorului social din Romnia.

Conditii de inscriere

Taxa de participare la acest curs este de 1400 RON+TVA si include costurile privind suportul de curs, pauze de cafea, masa de prnz, testele de verificare, taxe de examen si certificare CNFPA. Pentru grupuri mai mari de 3 persoane se acorda un discount de 100 RON/persoana.

Not: Conform OG 129/2000 referitoare la formarea profesionala a adultilor costul cursurilor autorizate de CNFPA se deduce (dup caz) din impozitul pe profit sau pe venit al firmei. Formularul de inscriere poate fi descrcat de pe site-ul Euro Best Team sau solicitat direct organizatorilor la adresa office@eurobestteam.ro Pentru inscriere va rugam sa trimiteti, pana la data de 20 mai 2009, o copie dup buletinul/ cartea de identitate, o copie dupa ultima diploma de studii si formularul de inscriere completat, la adresa office@eurobestteam.ro, precum si o copie dupa un document care sa ateste achitarea taxei de participare, in contul:

SC Euro Best Team SRL
RO95BTRL04101202E64311XX
Banca Transilvania, Agentia Centrul Civic, Bucureti.

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiinţată de consultanţi recunoscuţi în domeniul managementului de proiect, formare profesională, comunicare şi relaţii publice, şi furnizeză servicii de consultanţă privind accesarea fondurilor structurale şi training, organizând următoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achiziţii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de muncă, Relaţii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clienţii şi partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital românesc şi străin precum şi numeroase instituţii de stat. Mai multe informatii gasiţi pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.

Persoană de contact: Elena Farcaş, mobil:0722696843
office@eurobestteam.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro-best-team/invata-sa-scrii-proiecte-finantate-cu-bani-europeni