Avantajele pe termen lung ale caselor dispuse pe un singur nivel

BUCURESTI - 27 noiembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Este mai bine sa-mi fac o casa cu etaj sau fara? Aceasta este una din avalansele de intrebari pe care orice viitor proprietar le are in minte atunci cand cauta locuinta perfecta atat din punct de vedere al spatiului avut la dispozitie, costurilor de realizare, cheltuielilor de intretinere, cat si alaturi de multe alte elemente de care trebuie sa se tina cont.

www.smarthomeconcept.ro

www.smarthomeconcept.ro

Proiectele de casa cu un singur nivel sunt tot mai solicitate de catre romani in ultima perioada. Avand in vedere ca investitia si efortul pe care le depunem pentru a ne cumpara/construi o casa sunt substantiale, trebuie analizata atent fiecare optiune care exista. Traditionala casa cu parter si etaj nu reprezinta de fiecare data o alegere inteleapta, in sensul ca nu se preteaza pe stilul de viata al fiecarei familii, pe necesitatile acesteia. Pe de alta parte, locuintele cu un singur etaj prezinta o serie de caracteristici care aduc beneficii pe termen lung si acopera neajunsurile de mai sus. Din seria de avantaje pe care pe prezinta casele pe un nivel, echipa smarthomeconcept.ro a trecut in revista cele mai importante dintre acestea:

Ideale pentru persoanele in etate, cat si pentru familiile cu copii mici

O locuinta in care lipseste scara interioara reprezinta o adevarata usurare pentru persoanele varstnice, a caror mobilitate scade odata cu inaintarea in varsta. De asemenea, este o binecuvantare si pentru persoanele bolnave sau cu dizabilitati, pentru care urcatul si coboratul scarilor se poate transforma intr-un chin.

Mai mult decat atat, si in cazul familiilor cu copii mici, casele fara etaj prezinta un grad mai mare de siguranta, fiind mult mai practice. Micutii pot fi supravegheati mai usor, intrucat trecerea dintr-o camera in alta se face mult mai accesibil.

Eficienta energetica

Evident, este mult mai usor sa incalzesti o casa fara etaj, decat una cu mai multe etaje. In plus, pierderile de caldura sunt mult mai mici in cazul constructiilor dispuse cat mai simplu, pe un singur nivel, de dorit un living imprejmuit de restul camerelor – dormitoare, bucatarie, birou etc. spatiul de locuit limitat pe un singur nivel mentine temperatura din incepari uniforma, intrucand caldura nu mai are tendinta de a urca la etaj. Nu doar ca acest aspect te ajuta sa salvezi bani cu plata facturilor, insa aduci mai aproape casa de conceptul eco! La polul opus, locuintele dispuse pe mai multe niveluri presupun sisteme de incalzire complexe, care se traduc adesea prin cheltuieli mari.

Spatii ample deschise

De obicei, casa pe un singur nivel inseamna o zona comuna generoasa, care poate cumula bucataria, livingul, locul de luat masa – dupa modelul american. Daca in stilul traditional existau delimitari impuse de pereti, alternativa moderna imbratiseaza spatiile largi si deschise.

De asemenea, accesul la gradina si la terasa va fi mult mai simplu. Imagineaza-ti cat de placut este ca in numai cateva secunde sa fii afara din casa si sa iti incepi dimineata savurand o ceasca de cafea in balansoarul de pe terasa.

Posibilitatea de extindere/renovare

Atunci cand ai avantajul unei curti spatioase, o casa fara etaj poate fi extinsa fara prea multe batai de cap. Ii poate fi adaugata o terasa, ori ii pot fi atasate, fara prea mari costuri, alte dormitoare sau incaperi de care avem nevoie, spre exemplu, atunci cand in familie se naste un nou membru.

Desigur ca si atunci cand vine vorba de renovare, timpul si resursele alocate acesteia vor fi mai putine decat in cazul unei case cu mai multe etaje. La acestea din urma va fi necesara o analiza structurala si o planificare minutioasa a proiectului de extindere.

 

Cei interesati de proiecte case parter reduse cu pana la 50% pot vizualiza ofertele din cadrul paginii smarthomeconcept.ro .

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/avantajele-pe-termen-lung-ale-caselor-dispuse-pe-un-singur-nivel