Balante analitice – sfaturi pentru o utilizare corecta

BUCURESTI - 28 iunie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Instrumentele de cantarire precum sunt balantele analitice sau balantele de mare precizie prezinta o importanta deosebita pentru multiple domenii de activitate. La o prima impresie, tehnologiile de top incluse in aceste echipamente le fac sa para foarte simplu de utilizat, insa exista o serie de aspecte importante de avut in vedere pentru obtinerea rezultatelor corecte. Expertii balante.ro ne ofera in randurile urmatoare cateva explicatii.

balante.ro

balante.ro

In primul rand, trebuie subliniat faptul ca balantele analitice au evoluat considerabil de-a lungul timpului, fiind ajutate si de progresul constant al tehnologiei. In prezent, generatia noua de balante analitice include functii multiple, comenzi tactile, o forma moderna de prezentare a rezultatelor si o abordare cu totul noua a modului de operare. Totusi, care sunt acei factori de care trebuie tinut obligatoriu cont pentru o utilizare corecta?

Expertii balante.ro ne ofera cateva lamuriri in acest sens. In principal, totul tine de factorii externi ce pot aduce o influenta considerabila asupra utilizarii balantelor analitice. Sa vedem despre ce este vorba in randurile urmatoare.

1. Orice substante straine, diferite de substantele cantarite, pot influenta precizia sistemului. Pentru a obtine cele mai bune rezulate folosind balante analitice , laborantii trebuie sa se asigure ca nu exista nici o alta substanta straina pe talerul balantei.

Orice asemenea substanta poate decalibra o balanta analitica, prin urmare este recomandata utlizarea de manusi in procesul de cantarire, intrucat pana si amprentele lasate pe talerul balantei pot afecta rezultatele obtinute.

2. Curentii de aer destabilizeaza balantele analitice. Inainte de a cantari cu ajutorul unei balante analitice, utilizatorul trebuie sa se asigure ca nisa de protectie a acesteia este perfect inchisa. In acest fel curentii de aer vor nu vor influenta mediul de cantarire, iar rezultatele obtinute vor fi precise.

3. Umiditatea – un factor important in utilizarea de balante analitice. Daca ambientul in care este utilizata o balanta analitica are un grad de umiditate ridicat exista sanse mari ca rezultatele cantaririlor sa nu fie tocmai precise. Unele substante acumuleaza foarte rapid umezeala, drept pentru care procesul de cantarire trebuie sa fie foarte scurt, intrucat prin acumularea de umezeala respectivele substante isi modifica masa.

4. Cantarirea substantelor inghetate sau refrigerate. Pentru a cantari corect cu ajutorul unei balante analitice, expertii balante.ro recomanda ca substantele inghetate sau refrigerate sa fie lasate sa ajunga la temperatura camerei. Motivul este simplu: o substanta chimica rece are o masa mai mare decat una cu o temperatura normala.

5. Echilibrarea balantei analitice – un aspect deosebit de important. Deseori rezultatele cantaririlor sunt eronate, iar cauza principala este instalarea incorecta a balantei analitice. Pentru a evita astfel de erori, specialistii balante.ro recomanda asezarea balantei pe o suprafata perfect dreapta. Vibratiile pot decalibra de asemenea balantele, drept pentru care suprafata pe care este asezata balanta trebuie sa poata absorbi si aceste socuri usoare – de obicei se utilizeaza suprafete de cauciuc.

Avand in vedere toate aceste aspecte, orice utilizator se poate asigura ca toate cantaririle realizate cu balante analitice sunt precise. Periodic, este importanta si verificarea balantelor. Aceasta poate fi realizata cu ajutorul greutatilor-etalon, pentru a testa repetitivitatea si exactitatea rezultatelor obtinute.

Contrar asteptarilor, se pare ca utilizarea balantelor analitice nu este chiar atat de simpla. Pentru mai multe informatii despre aceste echipamente, dar si pentru o gama diversificata de produse similare, doritorii pot accesa site-ul www.balante.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/balante-analitice-sfaturi-pentru-o-utilizare-corecta