Balantele analitice – importanta si sfaturi pentru o utilizare corecta

BUCURESTI - 14 decembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Nevoia de a masura, de a monitoriza si controla in cel mai eficient mod cu putinta diverse cantitati de substante este vitala pentru diverse domenii de activitate. Este vorba in acest caz despre industria alimentara, despre sectorul medical sau diversele laboratoare de cercetare. Pentru ca misiunea cantaririi si masurarii sa fie efectuata cu maximum de precizie este nevoie si de echipamente pe masura. Aici isi intra in rol binecunoscutele balante analitice .

www.balante.ro

www.balante.ro

Avand in vedere numeroasele domenii de activitate in cadrul carora isi dovedesc utilitatea, balantele analitice prezinta o importanta deosebita. La fel ca si oricare alt echipament utilizat intr-un laborator de orice tip, o balanta analitica vine insotita si de o serie de recomandari pentru o utilizare corecta. In acest sens, expertii www.balante.ro ofera cateva explicatii suplimentare.

Sfaturi pentru utilizarea corecta a unei balante analitice

Spre deosebire de alte dispozitive utilizate pentru cantarire si masurare, categoria de balante analitice este caracterizata de o sensibilitate sporita. Tinand cont de faptul ca un numar destul de ridicat de factori pot sa influenteze precizia rezultatelor oferite, specialistii din spatele site-ului balante.ro ofera o serie de recomandari pentru a evita destabilizarea unei balante analitice.

1. Utilizarea manusilor este deosebit de importanta. Aparent, unii ar putea considera ca misiunea cantaririi nu este afectata de faptul ca balanta analitica utilizata este manipulata cu mainile libere. Intrucat chiar si punctele minuscule de grasime ori chiar amprentele pot duce la decalibrarea balantei ultra-sensibile, este recomandata folosirea manusilor.

2. Evitarea oricaror curenti de aer. Chiar si cel mai mic si nesemnificativ curent de aer poate destabiliza o balanta analitica, afectandu-i precizia de cantarire. Pentru a evita acest neajuns, utilizatorii trebuie sa se asigure ca nisa de protectie este perfect inchisa inainte de cantarire.

3. Cantarirea trebuie facuta cat mai rapid in cazul acelor substante care acumuleaza foarte rapid umezeala. Procesul de cantarire trebuie sa fie astfel de scurta durata, intrucat substantele care acumuleaza umezeala isi vor schimba automat masa, iar rezultatele obtinute nu vor mai fi caracterizate de precizie.

4. Adaptarea la temperatura este de asemenea o recomandare de avut in vedere in momentul utilizarii unei balante analitice. Ca simplu exemplu, o substanta chimica rece este mai grea decat aceeasi substanta aflata la temperatura camerei si astfel precizia rezultatelor poate fi afectata.

5. Echilibrarea balantei analitice – o misiune obligatorie. Pentru a oferi rezultate optime si cantariri de precizie, o balanta analitica trebuie sa fie mereu echilibrata. Suprafata pe care este pozitionata trebuie sa fie perfect dreapta, iar balanta trebuie sa fie bine centrata. Dincolo de echilibrare, balantele analitice trebuie pozitionate si pe suprafete care sa asigure absorbtia vibratiilor (de preferat suprafete din cauciuc).

Toate aceste sfaturi pentru o utilizare corecta a unei balante analitice sunt completate si de verificarile periodice, care confirma faptul ca rezultatele oferite au maximum de precizie.

Se pare ca utilizarea unei balante analitice nu este atat de simpla pe cat pare. Cu ajutorul expertilor balante.ro oricine poate face insa o alegere corecta, cunoscand in acelasi timp si exigentele pe care le impune un asemenea echipament pentru mai buna sa utilizare. Pentru o gama diversificata de balante analitice si nu numai, cei interesati pot accesa site-ul mentionat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/balantele-analitice-importanta-si-sfaturi-pentru-o-utilizare-corecta