Cum alegi o perdea de aer? Recomandari de la specialistii Pro-Vent

BUCURESTI - 23 decembrie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

O perdea de aer reprezinta o achizitie foarte utila in cazul in care se doreste delimitarea excelenta a doua medii diferite din punct de vedere termic, al conditiilor de umiditate sau praf. O perdea de aer poate fi folosita la usi de acces din diverse locatii ori chiar la ferestre.

pro-vent.ro

pro-vent.ro

Utilitatea unei perdele de aer este data de numeroasele beneficii pe care un astfel de echipament le aduce. Este vorba de economia de energie, de confort termic garantat si de acces facilitat in orice incinta, fara ca mediul intern sau extern sa interactioneze, calea de acces fiind delimitata de jetul de aer cald suflat de echipament.

Pentru a afla mai multe detalii despre cum functioneaza o perdea de aer, am apelat la specialistii Pro-Vent – compania care si-a castigat pozitia de lider in comercializarea de echipamente de ventilatie si climatizare.

O perdea de aer – precum sunt cele comercializate si pe pro-vent.ro – actioneaza precum un separator invizibil intre zone in care diferenta de temperatura ar putea crea un real disconfort. Jetul de aer cald sau racoros care este suflat de perdeaua de aer opreste aerul cald sa paraseasca incintele in timpul sezonului rece si mentine aerul racoros in interior in timpul sezonului calduros.

Avantajul oferit de o astfel de perdea de aer este faptul ca permite usii sa ramana deschisa. Recomandarea specialistilor Pro-Vent este ca orice perdea de aer sa fie montata la o distanta cat mai redusa fata de usa, tocmai pentru ca performanta sa fie la cote maxime. In caz contrar, aerul va patrunde prin distanta dintre perdea si perete, iar perdeaua de aer nu va mai oferi un randament atat de ridicat.

Perdelele de aer comercializate in cadrul magazinului online detinut de Pro-Vent indeplinesc un dublu rol: eficientizeaza consumul energetic si protejeaza spatiile in cadrul carora sunt instalate de insecte, praf, impuritati, mirosuri neplacute si multe altele.

Pentru a alege o perdea de aer, trebuie avute in vedere cateva criterii. Primul dintre acestea este reprezentat de dimensiunile usii de acces – perdeaua de aer va trebui sa acopere exact cadrul spatiului prin care se va face accesul, pentru eficienta maxima. In caz contrar, daca respectiva perdea de aer este dimensionata incorect, nu se vor crea decat neajunsuri – spatiul nu va mai fi atat de bine protejat de insecte sau de temperaturile exterioare, iar consumul energetic va creste automat, intrucat perdeaua de aer va fi utilizata la capacitate maxima, pentru a oferi efectele asteptate.

Conditiile climatice exterioare si interioare au de asemenea un cuvant de spus, intrucat daca diferentele de temperatura sunt foarte mari, va fi nevoie si de o perdea de aer de putere mai mare, care sa poata oferi cu usurinta acea bariera invizibila ce va bloca transferul termic dintre interior si exterior.

Conform recomandarilor specialistilor Pro-Vent, investitia intr-o perdea de aer va trebui sa tina cont si de criteriul rezistentei. Astfel, pentru a alege un echipament destinat utilizarii indelungate, va fi nevoie de un design robust si de parametri tehnici care sa faca fata cu brio chiar si in medii mai solicitante.

Avand in vedere toate avantajele pe care le poate aduce, o perdea de aer reprezinta alternativa ideala pentru diverse spatii comerciale, industriale sau chiar rezidentiale. Pentru mai multe informatii despre perdelele de aer, reprezentantii Pro-Vent stau intotdeauna la dispozitia clientilor pe www.pro-vent.ro.