Ghid pentru cea mai eficienta statie CB

BUCURESTI - 16 februarie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Fiecare conducator auto cauta sa isi asigure confortul deplin la volan, chiar daca asta inseamna sa investeasca in tot felul de echipamente si accesorii. Majoritatea acestora sunt create cu scop precis si reusesc sa raspunda cu succes nevoilor, mai ales atunci cand sunt achizitionate din locuri de specialitate, din magazine de incredere.

Nelipsita din masina oricui ar trebui sa fie statia CB. Acest echipament reprezinta o modalitate excelenta de a fi mereu informat legat de ceea ce se intampla in trafic. De asemenea, statia vine ca o solutie pentru conducatorii auto dezorientati, care au nevoie de indicatii etc. In acest sens, magazinul online pieseautocamioane.ro iese in intampinarea tuturor cu cele mai bune solutii, constand in variate modele de statii radio, dar si un scurt ghid util.

Care sunt criteriile cele mai important de urmarit in alegerea unei statii radio ?

Pentru a avea siguranta ca statia aleasa este si cea potrivita trebuie puse in prim plan aspecte precum: alimentarea, modulatia AM/FM, dimensiunea, puterea, comenzile de pe microfon, squelch, filtrele de deparazitare, controlul amplificarii la receptie, dar si functiile suplimentare.

Cele mai multe modele de statii au fost concepute atat cu modulatie AM, cat si FM. Cele cu functia FM sunt general intrebuintate in Europa. Pentru o functionare corespunzatoare, acestea au nevoie de o tensiune de alimentare de 12 V, cu toate ca unele modele folosesc voltaj dual – 12V/24V.

Recomandarea expertilor pieseautocamioane.ro este de a opta pentru modelele cu tensiune de alimentare de 12V in cazul autoturismelor – este suficienta. Alimentarea se realizeaza direct de la bateria autoturismului, deci doritorii pot eventual sa monteze mufa la bricheta din dotarea masinii.

De preferat insa este prima varianta, evitandu-se astfel parazitii care ar putea sa fie conectati la bricheta masinii. De altfel, cand puterea este mai mare de 20 W si consumul de curent este mai crescut. In cazul camioanelor insa lucrurile se prezinta altfel. Pentru ca tensiunea instalatiei electrice este de 24V, se impune o atentie aparte in momentul montarii. Un reductor de tensiune ar putea fi necesar cand sursa nu ofera valoarea necesara. Mai ales in cazul echipamentelor fara garantie, dar nu numai, este de preferat sa se evite astfel distrugerea echipamentului.

Ce dimensiune trebuie sa aiba un astfel de echipament? Pentru ca cele mai multe masini nu dispun de un spatiu marit pentru montarea statiei sau a altor accesorii, este bine sa se cunoasca de la bun inceput locul exact pentru instalarea sa. In cazul oricarui dispozitiv de acest fel este necesara vizibilitatea, precum si accesul facil la butoane si comenzi. Exista si suporturi speciale pentru fixarea echipamentului, numite DIN.

Ce putere este recomandata? In tara noastra se admite o putere maxima de 4W pentru benzile de 27 Mhz. Exista si modele care permit reglarea puterii, in cazul in care dispozitivul va fi folosit pentru export.

De preferat sunt modelele care au butoanele in dotarea microfonului. Astfel, utilizatorului ii va fi mai usor sa realizeze reglajul dupa nevoie, sa schimbe canalele, sa blocheze tastele, sa activeze functia ASC etc.

Avand in vedere aspectele mentionate, fiecare conducator auto are acum o baza dupa care sa se ghideze in vederea alegerii unei statii radio corespunzatoare. Pe pieseautocamioane.ro sunt disponibile modele performante, definite de calitate si preturi accesibile. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/ghid-pentru-cea-mai-eficienta-statie-cb