Montarea hidroforului - aspecte de indeplinit si alte detalii de interes

BUCURESTI - 3 iulie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Hidroforul, echipament indispensabil in alimentarea locuintei cu apa, se doreste a fi unul care sa asigure un randament optim, ce se pliaza dupa nevoile fiecarui utilizator. Pentru asta, cumparatorul trebuie sa tina cont de o serie de aspecte, de caracteristici, precum adancimea putului sau inaltimea de refulare.

shop-einstal.ro

shop-einstal.ro

Aceasta din urma este responsabila cu asigurarea unei presiuni optime de apa, determinand inaltimea maxima pana la care poate hidroforul realiza refularea lichidului. In conditiile in care se doreste a alimenta o locuinta cu etaje, este o informatie foarte importanta de avut in vedere.

Shop-einstal, magazin specializat in echipamente si ustensile profesionale, iese in intampinarea celor care doresc sa achizitioneze, respectiv sa monteze hidrofoare care sa le asigure un randament maxim, cu solutii pe masura.

Ce trebuie stiut despre montarea hidroforului?

Presupunand ca modelul potrivit a fost deja identificat (cei interesati pot solicita unui reprezentant Shop-einstal consultanta pentru o alegere avizata), urmeaza amplasarea acestuia intr-un spatiu corespunzator.  

Recomandat este ca indiferent de linia de hidrofoare din care dispozitivul face parte, acesta sa nu fie amplasat in spatiul de locuit sau foarte aproape de acesta. Zgomotul pe care il produce echipamentul poate deveni uneori deranjant.

In schimb expertii Shop-einstal recomanda montarea in garaj, spre exemplu, in subsol sau acolo unde spatiul este suficient si deasupra nivelului de captare a apei de asemenea. Neaparat suprafata respectiva trebuie sa fie plana, respectiv sa se aiba in vedere fixarea echipamentului cu dibluri.

Cel mai potrivit loc in acest sens este in apropierea imediata a putului din care se va extrage apa. In acest sens, amenajarea corespunzatoare a respectivei suprafete este necesara.

Pasii ce trebuie avuti in vedere pentru o montare eficienta si sigura

Daca nu exista un loc deja pregatit, este necesara saparea unei gropi, undeva in jurul putului, de unde va trage apa hidroforul. In ceea ce priveste dimensiunile ideale, raportarea la cele ale sistemului este recomandata. Neaparat trebuie luat in calcul insa si faptul ca va fi necesara si izolarea peretilor, deci calcularea acesteia si dupa grosimea materialelor ce se vor utiliza in acest sens este necesara.

O hidroizolatie optima poate fi asigurata cu ajutorul unei membrane bituminoase. In acest sens nu sunt favorizate nici infiltratiile de apa. Pentru a zidi caminul hidroforului, se poate turna beton, se pot utiliza boltari sau caramida.

Circuitul de apa este urmatorul pas de realizat in montarea de hidrofoare. Vor fi necesare santuri pentru fiecare teava de refulare, alaturi de gaurirea zidurilor pentru introducerea tevilor. Pentru circuitul electric se aplica un principiu asemanator, dar care de aceasta data vizeaza firul de curent electric care va conecta hidroforul la reteaua energetica.

Respectivul fir poate fi tras prin santul sapat si pentru teava. Foarte important este a asigura o izolatie corespunzatoare a acestuia. O recomandare in acest sens este tubul de polietilena ce ii va asigura protectia necesara.

De asemenea, este necesara acoperirea caminului cu un capac corespunzator. Nu in cele din urma, se poate realiza termoizolarea, dupa preferine. Este o modalitate de a proteja hidroforul de temperaturile scazute din iarna, respectiv de inghet.

Pe shop-einstal.ro gasesc cei interesati hidrofoare cu caracteristici diverse, la preturi echitabile.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/montarea-hidroforului-aspecte-de-indeplinit-si-alte-detalii-de-interes